Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Четверг
28.03.2024
18:24
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2010 » Март » 17


Польське Товариство Краєзнавчого туризму безкоштовно проводить прогулянки з екскурсоводом по місту Лодзі. Програма маршрутів на березень:
21 березня об 11.00 збір перед головною брамою Мануфактури при вул. Огродовей (ul. Ogrodowej). Прогулянка маршрутом: мануфактура - Парк Старомєйський - вул. Поморська - вул. Пулноцна - площа Вольсьці.
28 березня об 11.00 збір у Пасажі Шіллера (Pasa Schillera) по вул. Пьотрковській (ul. Piotrkowskiej). Маршрут: Пасаж Шіллера - Парк ім. Сєнкевича - вул. Тувіма - вул. Пьотрковська - Пасаж Рубінштейна.

Лодзь – це велике і красиве місто, друге за величиною після Варшави. З часів промислової революції, парових машин і винайдення електрики – це важливий економічний і науковий центр Польщі.

У культурному житті країни Лодзь займає особливе місце, оскільки саме тут знаходиться всесвітньо відомий Музей сучасного мистецтва і знаменита Лодзинська кіношкола.

Припускають, ... Читать дальше »
Дата: 17.03.2010



Гданськ, слідом за іншими містами Польщі, буде знижувати ціни для туристів. Акція «Гданськ за півціни» відбудеться 24-25 квітня. В акції візьмуть участь більш як 40 ресторанів та готелів, які зосереджені в центральній частині міста (історичному середмісті Гданська). Ресторатори та власники готелів хочуть привабити до центральної частини Гданська більшу кількість туристів і оживити її.

Уздовж побережжя Гданської затоки розташувалися міста Гданськ, Сопот і Гдиня. Їх території практично злилися і утворюють надзвичайну міську агломерацію, звану Тримісто (Trójmiasto).

Гданськ - місто таке ж старовинне, як і сама Польща. Розташований на побережжі Балтійського моря, в гирлі річки Вісли, він був морськими воротами Польщі і скарбницею міщанської культури, портом, що входив до складу Ганзи і вільного міста. У ХХ столітті Гданськ став ареною першої битви Другої Світової війни: героїчні захисники Вестерплатте зайняли ... Читать дальше »
Дата: 17.03.2010




Дуже швидко Криниця стала популярним курортом. Сюди «на води» з’їжджалася еліта, як кажуть поляки - «сметанка» товариства. Тут любили бувати Ян Матейко, Генрик Сенкевич, Владислав Реймонт, Александр Фредро, Станіслав Виспянський. Тут, з балкону готелю «Patria», для достойників співав знаменитий тенор Ян Кепура.

З ініціативи Дітля воду стали не тільки пити, а й використовувати у лікувальних пансіонатах. У Криниці з’явилися купальні, а в них – навіть особи королівського роду. Життя тут протікало з розмахом.

Особливою є й архітектура Криниці. Це не закопянський стиль, але так само самобутній. У центрі містечка – вілли, характерні, дерев’яні, обов’язково з власними назвами: «Вітольдувка», «Романувка». А неподалік будівельний бум 30-х років ХХ століття залишив зовсім інші зразки будування - модерну. Сучасний п’ятизірковий готель «Prezydent», новий «Dom zdrojowy» (велика «піяльня»-бювет) органічно сх ... Читать дальше »
Дата: 17.03.2010

Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0