Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Пятница
29.03.2024
10:17
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2010 » Май » 10


«Хорошее застолье делает друзьями»

 убеждены  поляки, поэтому  встречают своих гостей радушно и обязательно щедро угощают. Настоящему гурману трудно оторваться от здешних разносолов, а огромные умело поданные порции, завораживают.  «В туризме, как и в любви, путь к сердцу гостя лежит через желудок,»-  приговаривают в Польше, накладывая в тарелки гостям побольше. 

В польской кухне вы почувствуете и утонченную французскую элегантность, которая пришла с первым избранным монархом из династии Валуа, и загадочный шелест литовских лесов, и сладкий вкус яств, приготовленных при свете давно угасших свеч шабаша, и дуновение дикого степного ветра и стук копыт татарских коней. ...

В традиционной польской кухне найдется много экзотичных для иностранца ингредиентов. В жаркие летние дни готовят холодные супы из клу ... Читать дальше »
Дата: 10.05.2010


Біловезька пуща є одним з найбільших лісових масивів рівнинної Європи, який зберігся у відносно первісному стані до нашого часу. Його територія розділена державними кордонами на дві частини - білоруську і польську. 

Біловезький Національний Парк (Białowieski Park Narodowy) знаходиться у центральній частині пущі і є найстаршим національним парком у Польщі (створений у 1932 році). Це рідкісне багатство флори і фауни, а насамперед - унікальні зубри, величезні, іноді до однієї тонни вагою, які живляться лише рослинами. Зараз їх тут у природних умовах проживає 300 голів. Тут же, поруч із цими велетнями, живуть крихітні, які важать усього декілька грамів, мишки-землерийки – найдрібніші європейські ссавці. 

Біловезька пуща перетинає кордони не лише країн, а, здається й… часу. Дерева, рослини і звірі живуть тут, як і тисячі років тому – в густих лісових нетрях, на природни ... Читать дальше »
Дата: 10.05.2010



Є в Польщі такий регіон, який можна сміливо назвати… Диким Сходом. Цей регіон все ще не затоптаний, стежки Великого Туризму його оминають. І мало хто з посвячених знає, що окрім незайманої природи тут є дивовижні речі. І 3000 км ідеальних туристичних шляхів. 

Підляське воєводство лежить у північно-східній частині Польщі, межуючи з Білорусією і Литвою. Цивілізація тут продовжує програвати природі, в регіоні чотири національних і три ландшафтних парки. 

Північна частина регіону – це Сувальське поозер’я з найглибшим у низовинній частині Європи озером Ганьча. Його глибина досягає 108 м, а води кольору кобальту оточують кам'янисті пляжі. Околиці озера - це утворений льодовиком казковий рельєф Сувальського ландшафтного парку.

У регіоні знаходиться і дика Аугустова пуща, що оточує озеро Віґри. Пущу перетинає знаменитий старовинний ... Читать дальше »
Дата: 10.05.2010

Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Май 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0