Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Суббота
20.04.2024
16:53
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2011 » Июнь » 7 » Акція «Чиста країна» об’єднала 1300 волонтерів для допомоги природі
13:49
Акція «Чиста країна» об’єднала 1300 волонтерів для допомоги природі



Акцією з прибирання природоохоронних територій відзначили Міжнародний день навколишнього природного середовища волонтери в чотирьох регіонах Україні.  

Організатори акції - проект ПРООН/ГЕФ «Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій в Україні» та Асоціація природоохоронних територій України за підтримки Українського товариства охорони природи.
В суботу 4 червня до «Чистої країни» приєдналися нові заповідні території - національні природні парки «Великий Луг» (Запорізька область) та Деснянсько-Старогутський (Сумська область). У Києві традиційно прибирали Голосіївський національний природний парк. Також до акції приєдналися діти, що беруть участь у зміні «Літо твоїх перемог» славнозвісного табору «Молода гвардія» у місті Одеса. 
Спеціальною гостею «Чистої країни» стала співачка Альоша. Учасниця Євробачення привітала учасників та долучилася до акції у Києві. 
В якості волонтерів в акції взяли участь представники ПРООН, компанії «Ернст енд Янг», працівники природоохоронних територій та місцевих адміністрацій, школяри та студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України. Допомогли партнери акції: виробник смачних наїдків «Крафт Фудз» надав частування для учасників, телеканал «1+1» виступив інформаційним спонсором, а компанія «Грінко» допомогла вивезти сміття на подальшу переробку.
Приєднався до акції й фестиваль цікавого екологічного кіно «ЕкоЧашка». Завдяки активістам фестивалю волонтери змогли подивитися сучасні екологічні стрічки з фестивальної програми прямо у Голосіївському національному природному парку.

Прибрані природоохоронні території було позначено інформаційними стендами «Чиста країна» Усі волонтери отримали футболку з логотипом та закликом акції – «Чиста країна залежить від тебе!».

Мета «Чистої країни» - привернути увагу українського суспільства до глобальної проблеми засмічення навколишнього природного середовища, зокрема, місць масового відпочинку громадян на прикладі установ природно-заповідного фонду.

Цього року «Чиста країна» проводиться вже вчетверте. Організатори сподіваються на продовження акції в осінній період, коли рекреаційні зони природохоронних територій знову будуть потребувати допомоги. На жаль, екологічна відповідальність відпочівальників в Україні наразі знаходиться на низькому рівні. Але волонтери «Чистої країни» сподіваються власним прикладом навчити людей поводитися на природі охайніше. 
 


| Теги: «Чиста країна», экология, акция | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0