Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Суббота
20.04.2024
12:14
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2010 » Июнь » 7 » «ЧИСТА КРАЇНА»
22:46
«ЧИСТА КРАЇНА»


Учасники акції «Чиста країна» звільнили від сміття 100 тисяч м заповідних територій

Вже традиційно Міжнародний день навколишнього природного середовища в Україні відзначили акцією з прибирання природоохоронних зон.  В суботу 5 червня біля 500 людей по всій Україні приєдналися до акції «Чиста країна» та прибрали 100 тисяч м в національних парках та заповідниках.

Цього року «Чиста країна» об’єднала нові заповідні території: Карпатський біосферний заповідник (м. Рахів, Закарпатська область), біосферний заповідник «Асканія-Нова» (смт. Асканія, Херсонська область) та національний природний парк «Меотида» (смт. Сєдово, Донецька область. В столиці України прибирали Голосіївський національний природний парк – а саме популярну зону відпочинку біля музею «Пирогово».  Біля місць, які були звільнені від сміття, по всій Україні встановили інформаційні стенди «Чиста країна», і кожен учасник акції отримав брендовану футболку з логотипом акції «Чиста країна».

Акція пройшла під гаслом «Чиста країна залежить від тебе!». «Дуже важливо збирати сміття, яке забруднює природу, але головне – не сміттіти на природі!» - зауважив старший програмний менеджер ПРООН Сергій Волков.

Мета «Чистої країни» - привернути увагу українського суспільства до глобальної проблеми засмічення навколишнього природного середовища, зокрема, місць масового відпочинку громадян на прикладі установ природно-заповідного фонду.

Організатори акції - Державна служба заповідної справи Мінприроди України, Проект ПРООН/ГЕФ «Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій в Україні» та Асоціація природоохоронних територій України. Телевізійний канал «1+1» і компанії «Тетра Пак Україна» та «Грінко» виступили партнерами акції.

В Карпатському біосферному заповіднику прибирали береги ріки Тиса. Заповідник потерпає від сміття, що залишається після розливу ріки. Коли рівень води спадає, на березі залишається величезна кількість сміття, більшість якого складають пластикові пляшки. Цей вид відходів завдає найбільшої шкоди природі, адже пластикова пляшка розкладається 450 років. До акції приєдналися місцеві школярі, пластуни, юні натуралісти, представники Закарпатського Товариства охорони природи, місцевих сільських рад, Держводгоспу, інших природоохоронних територій – всього біля 200 людей. До акції також залучили румунську громаду, яка прибирала протилежний берег р. Тиса.

Також до свята відкрили візит-центр так званого «Центру Європи» у с. Ділове на території Карпатського біосферного заповідника. До урочистостей приєдналися начальник Державної служби заповідної справи України П. Гриник, голова Закарпатської обласної ради, а також гості з сусідньої Румунії – депутат Румунського парламенту, голова Спілки української діаспори в Румунії.

 В національному природному парку «Меотида» сміття теж наноситься водою – але Азовського моря. На чисту землю парку, де гніздяться пелікани, море викидає чимало відходів людської життєдіяльності

| Теги: охрана природы, акция, Чиста країна | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Июнь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0