Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Пятница
29.03.2024
03:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2013 » Ноябрь » 6 » Дуже органічний прес-тур
00:59
Дуже органічний прес-тур


2  листопада  2013  року  Швейцарське  бюро  співробітництва  в  Україні  спільно  зі швейцарсько-українським  проектом  «Розвиток  органічного  ринку  в  Україні»  організували для  журналістів  органічний  прес-тур.  Під  час  заходу  представники  ЗМІ  відвідали  пункти продажу  органічної  продукції,  а  також  підприємства  Київської  області,  що  займаються переробкою органічної продукції. 

Мета  прес-туру  полягала  в  ознайомленні  представників  ЗМІ  з  особливостями виробництва, переробки та реалізації органічних продуктів в Україні. Крім цього, учасники заходу  дізналися  про  технічну  допомогу,  яку  Швейцарська  Конфедерація  надає  з  метою покращенню  рівня  життя  громадян  в  Україні,  зокрема  шляхом  сприяння  розвитку українського ринку органічної продукції. 

Захід  включав  у  себе  візит  до  супермаркету  «Good  Wine»  для  ознайомлення  з асортиментом органічної продукції, наявної на полицях українських магазинів. Після цього учасники  прес-туру  відвідали  підприємства  компанії  ПрАТ  «ЕтноПродукт»  з  переробки молочної  (с.  Велика  Олександрівка,  Бориспільский  р-н)  та  м’ясної  (с.  Глибоке, Бориспільский р-н) продукції. Про особливості та перспективи розвитку українського ринку органічної  продукції  журналістам  розповів  голова  наглядової  ради  ПрАТ  «Етнопродукт» Олег Жуковський. 

Після  цього  учасники  прес-туру  побували  в  еко-готелі  «Maison  Blanche»  та  магазині «Natur Boutique», де вони ознайомились  з представленням органічної  продукції  у повному циклі  готельно-ресторанних  послуг.  Про  особливості  роботи  закладу  розповіла  власник готелю та директор мережі магазинів «Natur Boutique» Вікторія Ле Хак. 

У еко-готелі «Maison Blanche» для журналістів було проведено прес-брифінг, присвячений питанням  виробництва  органічних  продуктів,  розвитку  вітчизняного  органічного  ринку  та швейцарсько-українському  співробітництву.  Зокрема,  на  запитання  представників  преси відповідав директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані, який поінформував  учасників  заходу  про  мету,  основні  напрямки,  завдання  та  обсяги  технічної допомоги Швейцарської Конфедерації для України в цілому, а також про співпрацю в галузі органічного  сільського  господарства  зокрема.  

Про  різні  аспекти  розвитку  української органічної  галузі  розповіли  менеджер  швейцарсько-українського  проекту  «Розвиток органічного  ринку  в  Україні»  Наталія  Прокопчук,  голова  наглядової  ради  ПрАТ «ЕтноПродукт»  Олег  Жуковський,  директор  сертифікаційного  органу  «Органік  Стандарт» Сергій  Галашевський  та  власник  готелів  «Maison  Blanche»  та  директор  мережі  магазинів «Natur Boutique» Вікторія Ле Хак. 

Останнім часом ринок органічної продукції в світі і в Україні стрімко розвивається, що пов’язано  зі  зростанням  зацікавленості  споживачів  у  якісних  та  безпечних  продовольчих товарах. 

Органічне  виробництво  –  це  цілісна  система  господарювання  та  виробництва  харчових продуктів,  яка  поєднує  в  собі  найкращі  практики  з  огляду  на  збереження  довкілля,  рівень біологічного  розмаїття,  збереження  природних  ресурсів,  застосування  високих  стандартів належного утримання (добробуту) тварин та метод виробництва, який відповідає визначеним вимогам  до  продуктів,  виготовлених  з  використанням  речовин  та  процесів  природного 

Швейцарське  бюро  співробітництва  в  Україні  проводить  діяльність  від  імені  двох державних  відомств  -  Державного  секретаріату  Швейцарії  з  економічних  питань  (SECO), який  є  частиною  Міністерства  економіки  Швейцарії,  та  Швейцарської  агенції  розвитку  та співробітництва (SDC), яка входить до складу Міністерства закордонних справ Швейцарії 

Метою  Швейцарсько-українського  проекту  «Розвиток  органічного  ринку  в  Україні» (2012-2016)  є  сприяння  інтеграції  малих  та  середніх  підприємств  України  у  міжнародну торгівлю  через  сертифіковану  органічну  продукцію.  Ціль  проекту  –  посилити конкурентоспроможність  українського  органічного  харчового  сектору.  

Діяльність  проекту спрямована  на  покращення  якості  та  збільшення  товарообороту  органічних  молочних продуктів від малих та середніх підприємств для внутрішнього ринку та покращення якості та  збільшення  товарообороту  вибраних  сертифікованих  органічних  сільськогосподарських орних  культур  для  експорту.  Крім  того,  очікуваними  результатами  проекту  є  створення сприятливого бізнес середовища та підвищення рівня послуг в розвитку органічному секторі. 

Проект  впроваджується  Дослідним  інститутом  органічного  сільського  господарства  (FiBL, Швейцарія) у співробітництві з зацікавленими організаціями українського органічного ринку та Міністерством аграрної політики та продовольства України. Фінансову підтримку проекту надає  Швейцарська  Конфедерація  через  Державний  секретаріат  Швейцарії  з  економічних справ (SECO). 

| Теги: Швейцария, проект, Органические продукты, производство, органика, FiBL | Рейтинг: 5.0/1
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0