Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Четверг
18.04.2024
13:34
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2012 » Май » 25 » Фестиваль "ОРЕЛІ" - радіти так просто
10:36
Фестиваль "ОРЕЛІ" - радіти так просто


Надзвичайно весело і яскраво відзначити Зелені Свята разом із родиною і друзями можна, відвідавши у перші вихідні червня Всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль «ОРЕЛІ».

Заходи розпочнуться 2 червня із Святкової ходи у вишиванках учасників і гостей до Кремпового колеса і Співочого поля Музею, та 3 червня – з Традиційної літургії на Трійцю у Миколаївському храмі (Експозиція Поділля). 

Казкову і теплу атмосферу творитимуть:
- ПРИВАБНИКИ фестивалю: 
Унікальні дитячі фольклорні гурти з різних куточків України – Полісся, Поділля, Слобожанщини, Наддніпрянщини, Гуцульщини, Закарпаття і не лише. З нами також протягом двох днів – довгоочікуваний гурт із міста Попрад (Словаччина), що здивує глядачів унікальними традиційними танцями, народною музикою і співом.
Спеціальний гість відкриття – чарівна ILLARIA. Почути знову її дивовижний голос – гарний початок «Орелей». А скористатись можливістю наживо поспілкуватись із співачкою Ви можете під час робітні із ляльки-мотанки в суботу.
Традиційні Друзі події – Сашко Лірник із химерними казками та дотепним українським гумором, героєм яких може стати кожен, Сусанна Карпенко та Ілля Фетисов – самобутній родинний гурт, учасники ансамблю «Божичі», Максим Бережнюк із унікальною програмою на народних інструментах, Северин Наливайко – майстер українського слова, автентичні народні колективи та інші.

- Фестивальна МАЙСТЕРНЯ:
Разом із Вашими дітьми «Орелі» запрошують Вас узяти участь у більш ніж 20 щоденних майстер-класах з народних ремесел. Крім того, варто відвідати улюблене дітьми кулінарне заняття – випікання жайворонків з тіста.
Екопростір «Тетерівського Коша» представлятиме Найбільшу традиційну народну гойдалку (Орелі) та здорові забави. Весело і радісно стрибаємо, бавимось, гойдаємось, намагаючись торкнутись небес.
Плекальні «Орелі» запрошують батьків почути і навчитись мелодійним колисковим, казкам, примовлянкам та забавлянкам для найменших.
Варто не проґавити також можливість навчитись запальним танцям, поринувши у коло етнічних ритмів автентичних гуртів України.
До народних же ігор від гостей фестивалю можна долучитись протягом двох днів.

- Традиційний ЯРМАРОК:
Більше 100 майстрів представлятимуть свої вироби: неповторні дитячі народні ляльки, різноманітні народні іграшки із дерева, соломи, глини, тканини; дримби, сопілки, окарини, розписані дзвоники, писанки, вишиванки й інше етнічне вбрання, гончарний посуд, гутне, вітражне скло, вироби з вовни, жіночі прикраси, скатертини, серветки, витинанки, вінки і багато іншого. 

- ЧИТАЛЬНА ГОСТИНА:
Інтерактивне спілкування з Головним інформаційним партнером фестивалю – Журналом «Країна», завжди про актуальне і живе.
Цікаві книжки та широка літературна програма від дитячих видавництв «Грані-Т», «Ранок», «Зірка», гуртка «Марко і Харко», дитячого журналу «Яблунька», Олександра Стебляка та багатьох інших, зустрічі із дитячими письменниками, конкурси.

- Сільська АНІМАЦІЙНА СТУДІЯ «Орлик» (с. Хотів):
Майстер-класи із дитячої анімації, захопливі подорожі народними сюжетами і образами.

- ГУДИЛЬНЯ (Музичний майданчик):
Майстер-класи з гри та виставка-продаж народних музичних інструментів (сопілки, окарини, свищики, бандури, бубни).

Програма фестивалю передбачає, що цікаво буде всім! Дівчаткам зі своїми родинами варто відвідати УНІКАЛЬНУ ВИСТАВКУ народних ляльок та народного одягу, а майбутні ж чоловіки можуть випробувати себе у КОЗАЦЬКИХ ЗАБАВАХ від Братства бойового звичаю «Спас», виховуючи мужність і лицарський дух.

Головні організатори:
*Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара»
*Національний музей народної архітектури та побуту України










| Теги: пирогово, Праздник, дети, фольклор, фестиваль | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Май 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0