Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Четверг
28.03.2024
12:17
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2010 » Март » 17 » Гданськ за півціни - квітневий вікенд зі знижками!
15:08
Гданськ за півціни - квітневий вікенд зі знижками!


Гданськ, слідом за іншими містами Польщі, буде знижувати ціни для туристів. Акція «Гданськ за півціни» відбудеться 24-25 квітня. В акції візьмуть участь більш як 40 ресторанів та готелів, які зосереджені в центральній частині міста (історичному середмісті Гданська). Ресторатори та власники готелів хочуть привабити до центральної частини Гданська більшу кількість туристів і оживити її.

Уздовж побережжя Гданської затоки розташувалися міста Гданськ, Сопот і Гдиня. Їх території практично злилися і утворюють надзвичайну міську агломерацію, звану Тримісто (Trójmiasto).

Гданськ - місто таке ж старовинне, як і сама Польща. Розташований на побережжі Балтійського моря, в гирлі річки Вісли, він був морськими воротами Польщі і скарбницею міщанської культури, портом, що входив до складу Ганзи і вільного міста. У ХХ столітті Гданськ став ареною першої битви Другої Світової війни: героїчні захисники Вестерплатте зайняли своє місце в історії… разом із старогрецькими захисниками Фермопіл.

Багатий і красивий Гданськ часто бував об'єктом нападів, йому приходилося багато разів відстоювати свою незалежність. І немає нічого дивного в тому, що саме тут зародилася польська «Солідарність» – рух боротьби за свободу.

До гданської набережної сторіччями причалювали торгові судна зі всіх країн світу. Сьогодні звідси починаються морські круїзи.

Старовинні вулиці Длуга (Długa) і Длуги Тарг (Długi Targ), що закінчуються Золотими і Зеленими воротами, перетинають Старе місто, зване Головним містом. У цьому районі розташовані численні архітектурні пам'ятники, галереї мистецтва і майстерні ремісників, що виготовляють бурштинові прикраси. Тут також знаходяться готична Ратуша і «Двір Артуса», в яких гданські аристократи приймали королів. Поряд розташувався «Золотий будинок»- символ заможності гданського міщанства, а навпроти - фонтан "Нептун", що завжди приваблював туристів і був місцем зустрічей закоханих. Тут прямо на вулицях організовуються літні фестивалі, а також відомий «Домініканський ярмарок», що скликає гостей з багатьох країн світу. Шедевром архітектурної фантазії є невелика вулиця Маріяцька з вузькими кам'яними будинками і просторими терасами, де в підвалах з низькими склепіннями знаходиться галерея бурштинових прикрас.

Гданський костьол Святої Діви Марії є найбільшим у світі готичним храмом, який може помістити до 25 тисяч віруючих. А в кафедральному соборі в міському районі Оліва знаходяться органи із незвичайним звучанням, барочним декором і рухомими фігурками.

Перебуваючи декілька днів в Гданську, варто заїхати в Сопот. Це місто, засноване в половині XIX століття, називають «Монте-Карло півночі». Сопот – це курорт, широко відомий за межами Польщі. Тут можна безтурботно відпочити і розважитися, а також погуляти по унікальному молу, що виходить на півкілометра в море. Також варто побувати на концерті в прекрасній Лісовій опері.

Гдиня – це місто, збудоване у 20-их і 30-их роках XX століття задля створення порту для Польщі, яка отримала незалежність у 1918 році. У Гдині проходить найважливіший польський фестиваль кінофільмів. А у набережної встановлені військове судно «Блискавиця» («Blyskawica») і парусник «Дар Помор’я» («Dar Pomorza»). Нині в них працюють музеї.

Найкращим місцем відпочинку вважається Бульвар Надморський, який тягнеться вздовж ландшафтного парку до Сопота.
| Теги: гданьск, цены, польша, Туризм | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0