Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Пятница
19.04.2024
02:17
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2011 » Май » 21 » IX Всеукраїнська виставка-ярмарок сільського туризму «Українське село запрошує» та ІІ Міжнародна виставка-фестиваль «Еко-Відпочинок»
08:45
IX Всеукраїнська виставка-ярмарок сільського туризму «Українське село запрошує» та ІІ Міжнародна виставка-фестиваль «Еко-Відпочинок»


IX Всеукраїнська виставка-ярмарок сільського туризму «Українське село запрошує» та ІІ Міжнародна виставка-фестиваль «Еко-Відпочинок» проходили на території Національного комплексу «Експоцентр України». 

Ці виставкові заходи дають можливість учасникам представити різноманітні види відпочинку; презентувати свої маршрути, тури, обладнання, спорядження, засоби пересування широкому колу відвідувачів. Оновлений формат фестивалю передбачав не тільки традиційне розміщення виставкових стендів, а й інші форми взаємодії зі споживачем: проведення майстер-класів, конкурсів, семінарів тощо.
Як відомо, цього року Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні святкує своє 15-річчя з дня заснування. З нагоди ювілею відбулося цілий ряд заходів. Серед яких - виставковий форум «Віа Регія - Україна - культурний шлях Ради Європи». Напередодні «Євро-2012» Україна вперше включилася до європейського культурного шляху «Віа Регія» («Via regia»), що дозволить відкрити нові можливості для розвитку туризму. Перші кроки на шляху до реалізації проекту зроблено у рамках конференції «Віа Регія - Україна - культурний шлях Ради Європи». Це, зокрема, дослідження української частини шляху, який проходить через Київську, Житомирську, Рівненську, Львівську та Волинську області з метою створення геоінформаційної системи. Проект Віа Регія дуже важливий для туристичного потенціалу України, і ще одна можливість просування іміджу України у світі.
21 травня стартував європейський проект «День Сонця», який відповідає цілям і завданням Європейської політики сусідства, особливо у сфері енергетики та клімату. Цей проект спрямований на підвищення рівня обізнаності громадян щодо використання енергії Сонця в сучасних технологіях і повсякденному житті. Започаткування Дня Сонця в Україні передбачає вивчення і застосування європейського досвіду, популяризацію та розвиток української індустрії відновлюваної енергетики. Український День Сонця з цього року прийнятий до європейської мережі European Solar Days.
День Сонця проводиться у співпраці з Державним агентством екологічних інвестицій України за підтримки посольства Швейцарії в Україні. Ціла низка заходів із «сонячної сцени» проходила в цей день: презентація етно-фестивалів з регіонів України; нагородження та презентація сертифікованих туристичних закладів; ухвалення Меморандуму про екологічну відповідальність фестивалів, виступ українського етно-фолк гурту PoliКарп та естонсько-українського етно-рок гурту «Свята ватра». З перевагами сонячної енергетики познайомив Швейцарський «сонячний піонер» Луїс Палмер, який спробував довести на конкретних фактах, що подорожі навколо світу на сонячному таксі та електромобілях існують.
Колорит регіональної музики представляв вокальний ансамбль «Горлиця» Будинку культури с. Саджава Богородчанського району Івано-Франківської області та фольклорний ансамбль «Барви України» (Київська обл., Бориспільський р-н).
Корисними стали і майстер-класи в дні роботи виставок. Так, господиня Марійкиної садиби запропонувала гостям виставки взяти участь у виготовленні обрядового печива. Гості могли дізнатися про стародавні традиції приготування і споживання жиляників, хрестяників, веснянок, жайворонків, драбинок та інших святкових смаколиків. До печива був запропонований узвар з лісових груш, яблук та дикого терну. Також відбулися майстер-класи Ольги Жукової з виготовлення ляльок-мотанок з морських водоростей, трави, сіна, текстильних матеріалів: мотанки трав’яні, нерозлучники, десятиручки, з текстилю тощо.
В дні виставкового форуму відвідувачі змогли поласувати національними стравами кожної з областей України, дізнатися таємниці приготування юшки та бануша, насолоджуватися роботою народних майстрів та дізнатися багато цікавої інформації про звичаї та обряди українського народу.

| Теги: «Еко-Відпочинок», «Українське село запрошує», выставки | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Май 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 2
    Гостей: 2
    Пользователей: 0