Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Пятница
29.03.2024
13:24
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2014 » Январь » 21 » Хрещенські гуляння у Древньому Києві
04:04
Хрещенські гуляння у Древньому Києві



На 18-19 січня 2014 року мешканці Древнього Києва у «Парку Київська Русь» запрошували на веселі Хрещенські гуляння. У програмі – середньовічна містерія, вертеп, майстер-класи із колядок, стародавні обряди, ігри, забави та запальні хороводи.

Театр Древнього Києва, наслідуючи традиції середньовічних містерій, відтворив євангельські сюжети, пов’язані із Водохрещем, і покаже Різдвяний вертеп. А ще кожен бажаючий зміг вивчити колядки на спеціальному майстер-класі. 

Усі, хто ще не встиг відвідати головну резиденцію Діда Мороза у Древньому Києві, змогли скористатися останньою нагодою у цьому році і поспілкуватися із сивобородим чарівником. Маленькі і дорослі мрійники мали можливість написати чарівний лист-сувій із побажаннями і отримати солодкий подарунок від Діда Мороза.

Під час святкування було відтворено ряд народних традиції і обрядів, пов’язаних із зимовими святами. Гості брали участь і в хрещенських ворожіннях, і в обряді очищення водою, і навіть змогли спалити у вогнищі усі негаразди, написавши їх на папірці і кинувши до ватри. 

Цікавим було дійство, пов’язане із символом 2014 року, – Конем. На древньокиївське ристалище вийшли 12 коней – покровителі дванадцяти місяців. Приміром, трудолюбивий башкирський кінь опікується травнем, адже саме у цей час весняні роботи у розпалі. Спекотний серпень перебуває під покровительством арабського скакуна – коня, швидшого за гарячий східний вітер. А за суворий грудень «відповідає» лицарський брабансон, що уособлює силу і міць. Кожен кінь має свій характер, і, за легендою, допомагає тим, хто народився саме у цей час. Тож, гості змогли погладити «свого» коня і навіть поділитися із ним своїм бажанням. А хто хотів, щоб удача супроводжувала його впродовж усього 2014 року, мав  можливість погладити гриви усіх дванадцяти коней із Княжої конюшні.

Окрім того, ряджені персонажі – Зима, Баба Яга, Кікімора, Лісовик, Коза та інші розважали гостей веселими театралізованими сценками і майстерними трюками на конях. 

Відвідувачі також каталися на конях та в колісницях, перевтілювались у мужніх витязів та знатних городянок, ласували смачними стравами і на кінець придбали оригінальні сувеніри усім знайомим.


| Теги: Крещенские гулянья, Парк Киевская Русь, Туризм, музей, Праздник, Копачив, отдых, Древний Киев | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0