Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Четверг
25.04.2024
14:43
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2017 » Январь » 22 » ХТО БУДЕ ЗОБРАЖЕНИЙ НА МЕДАЛЯХ
06:12
ХТО БУДЕ ЗОБРАЖЕНИЙ НА МЕДАЛЯХ

20  січня  розпочалось відкрите онлайн-голосування за видатну для Києва постать, чий портрет буде вперше зображений на цьогорічних медалях сьомого Київського півмарафону, що відбудеться 9 квітня.

Голосування триватиме до 30 січня включно на сайті півмарафону за посиланням kyivhalfmarathon.org/golosuvannya. Обрати свого кандидата може кожен охочий.   

Українцям пропонують проголосувати за одну із дев'яти видатних особистостей, чия професійна та творча діяльність вплинула на історію міста, прославила Київ та Україну на світовому рівні. До списку кандидатів увійшли відомі полководці, діячі культури та науковці, а саме: 

Ярослав Мудрий

Князь Володимир

Гетьман Петро Сагайдачний

Михайло Грушевський

Марія Заньковецька 

Олександр Довженко

Микола Амосов

Олег Антонов

Ігор Сікорський 

Ініціювали проект голосування організатори півмарафону - компанія Run Ukraine, що з 2010 року створює наймасовіші бігові події в Україні. У цьому році компанія організовую сьомий міжнародний півмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017, який об’єднає тисячі учасників з різних міст України та світу. Аби учасники стали ближче до історії міста, Run Ukraine планує змінити дизайн медалей та зобразити на них портер видатної постаті. 

"Київський півмарафон - це більше, ніж спортивне змагання. Ми знайомимо учасників з містом, його духом на неповторним образом. Як організатори усвідомлюємо, що наші заходи в столиці України відбуваються завдяки внеску, зробленому колись видатними людьми. Ми хочемо, щоб учасники з інших міст та країн дізнались більше про імена тих, хто створив історію Києва, змінив його і зробив унікальним на мапі світу", - коментує директор з маркетингу та комунікацій компанії Run Ukraine Вікторія Веремієнко.  

У створенні списку кандидатів допомогли києвознавці:  

Софія Грабовецька - історик, екскурсовод проекту Walk&Talk.

Арсеній Фінберг - засновник бюро “Цікавий Києв”.  

“Коли я формувала список кандидатів, то зосередилась на двох критеріях: що людина робила для Києва як сучасної столиці України,  і наскільки її ім'я відоме у світі. Насправді, досі існує проблема: столицю України (це стосується переважно ХІХ ст.) часто згадують поряд з іменами М. Булгакова, К. Паустовського, С. Лифаря і т.д. і забувають про О. Мурашка, Б. і В. Ханенків або В. Симиренка, наприклад. І це сумно. Адже для мене, як для історика, подібні ініціативи - завжди в радість. Це можливість розповісти про моє місто, його благородних мешканців, наголосити про їхню важливість у розбудові української справи. А особливо актуально це тепер, коли стільки українців гинуть за нашу країну та наше право називатися українцями”, - коментує Софія Грабовецька. 

| Теги: приз, портрет, Медаль, Бег, Марафон, Run Ukraine, компания, здоровье | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 13
    Гостей: 13
    Пользователей: 0