Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Четверг
25.04.2024
03:35
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2013 » Апрель » 17 » Майстри збираються у Пирогово
10:51
Майстри збираються у Пирогово


У Національному музеї народної архітектури та побуту України склалася давня і гарна традиція проводити календарні і сімейні свята, традиційні українські обряди та ярмарки для киян та гостей міста.

27-28 квітня 2013 року в Музеї відбудеться ювілейний, З0-й Весняний ярмарок декоративно-прикладного мистецтва та традиційних ремесел. На ярмарок буде запрошено народних майстрів - учасників першого ярмарку 1983 року, а також і найкращих майстрів із усіх куточків України.

У вихідні передвеликодні дні відвідувачі музею можуть чудово відпочити серед давніх пам’яток української народної архітектури – чепурних садиб, вітряків, млинів, церков серед мальовничих весняних краєвидів, а також придбати для себе вишуканий керамічний посуд із Опішні, Косова, Василькова; традиційний український одяг із Решетилівки і сучасний молодіжний дитячі іграшки та святкові пряники від майстрів із Кіровоградщини; прекрасні подільські рушники, різьблені ковші у вигляді міфологічних персонажів, і спарені весільні ложки з Черкащини; традиційні українські музичні інструменти та плетені із лози зручні меблі і кошики відомих майстрів із Закарпатського села Іза; вироби традиційного ковальства від ковалів із музейної кузні та твори художнього металу майстрів із Донеччини.

Майстрині з села Петриківки, що на Дніпропетровщин порадують відвідувачів своїм Мистецтвом традиційного розпису. Також на ярмарку відбудеться презентація виставок Петриківського розпису та Косівської кераміки.

Завжди святом для відвідувачів ярмарку є зустріч з новими витонченими солом’яними виробами, писанками та витинанками, які прикрасять будь-яке сучасне житло. А молоді мами і татусі знайдуть для своїх малюків велику кількість екологічно чистих дитячих іграшок із дерева, трави, листя кукурудзи, яскравих ляльок-мотанок та інших сувенірів і прикрас від народних майстрів з усіх регіонів України.

При цьому усі бажаючі зможуть на ярмарку відкрити у собі творця, пройшовши майстер-клас із виготовлення творів традиційного народного мистецтва у досвідчених майстрів, та виготовити для себе сувеніри на згадку про Музей.

Перед відвідувачами ярмарку на відкритій сцені Співочого Поля музею виступлять найкращі фольклорні колективи України, циганський танцювальний ансамбль; модельні агентства презентують свої нові колекції одягу в етностилі, також відбудеться вручення грамот переможцям «Всеукраїнського конкурсу різдвяних зірок», митці розважатимуть слухачів словом, а танцюристи з музейного гурту «Дам лиха закаблукам» навчатимуть охочих українським танцям.

«Кулішна» та «Шинок» на території музею пригостять відвідувачів смачними українськими стравами і традиційними напоями, а пасічники запропонують великий асортимент корисних та лікувальних продуктів бджільництва.

Тож,  усі кияни та гості міста запрошуються відвідати Весняний ярмарок декоративно-прикладного мистецтва та традиційних українських ремесел, відпочити серед пам’яток народної архітектури і насолодитись краєвидами та запахами квітучої весни.
 


| Теги: Ярмарка, керамика, одежда, пирогово, музей народной архитектуры, Праздник, народное творчество | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 2
    Гостей: 2
    Пользователей: 0