Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Среда
24.04.2024
19:22
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2011 » Август » 4 » «Manneken Pis» від Ярослава Мудрого
14:52
«Manneken Pis» від Ярослава Мудрого


24 серпня 2011 року в столиці Європейського Союзу – Брюсселі з нагоди двадцятої річниці незалежності України Європейська Асоціація Українців удостоїлась честі вдягати символ столиці Євросоюзу – всесвітньо відомий «Manneken Pis» в костюм князя Київської Русі Ярослава Мудрого.

Святкування Дня Незалежності України в столиці Європейського Союзу було започатковане у 2007 році Європейською Асоціацією Українців. Воно стало неординарним символом європейської інтеграції України та консолідації закордонних українців. Одягання всесвітньо відомого символу Брюсселя – "Manneken Pis” в український національний костюм стало надзвичайно резонансною подією, яка отримала висвітлення в усіх провідних засобах масової інформації України та Європи. 

Відтоді вдягання українцями "Manneken Pis” стало традицією – щорічною акцією "Ukrainian Manneken Pis”. Український національний костюм для символу Брюсселя був виготовлений у 2007 році на замовлення Європейської Асоціації Українців. Він є повною історичною реконструкцією козацького костюму XVII-XVIII століть.

Одягання символу Брюсселя „Manneken Pis” у різноманітні костюми – це стародавня дуже почесна традиція. Перше вбрання хлопчику подарував курфюрст Баварії у 1698 році. Пізніше, король Франції Людовик XV подарував вбрання з золотої парчі. Відтоді його одягали керівники держав і представники різних народів. Українці долучилися до цієї традиції лише у 2007 році, а український костюм для „Manneken Pis” тепер зберігається в Королівському музеї Брюсселя під номером 791.  

Цього року, 24 серпня 2011 році „Manneken Pis” буде вдягнений в історичну реконструкцію костюму Великого київського князя Ярослава Мудрого. Таким чином у двадцяту річницю Незалежності України буде заявлено про тисячолітню історію нашої Батьківщини та спадковість державності від наймогутнішої держави середньовіччя – Київської Русі.

В костюмі князя Київської Руси його побачать та сфотографують десятки тисяч туристів з усього світу! Тисячі людей дізнаються більше про Україну!
Програма святкової акції в Брюсселі передбачає урочистий прийом в мерії Брюсселя – старовинній ратуші на Гранд Плац, пішу ходу середньовічними вулицями, народні вуличні гуляння, концерт українських творчих колективів, прес-конференцію організаторів, спілкування з пресою та гостями свята. Також відбудеться святкова зустріч українців в таверні "Manneken Pis” біля славнозвісного пам’ятника. 

Акція в Брюсселі буде широко висвітлюватися українськими та європейськими засобами масової інформації. Свято носитиме виключно неполітичний характер.
З нагоди акції буде виготовлена й поширюватиметься в Брюсселі поліграфічна, роздаткова та сувенірна продукція з метою популяризації України. 

План заходів святкової акції в Брюсселі з нагоди двадцятої річниці Незалежності України

24 серпня 2011 року

11-00 Урочистий прийом муніципальної влади. Вручення нового українського костюму князя Київської Русі, а також подарунків для мерії Брюсселя від організатора та спонсорів.

12-30 Піша хода українців від площі «Гранд Плац» до пам’ятника „Manneken Pis”.

13-00 Відкриття „Manneken Pis” в українському костюмі. Запуск жовтих та блакитних повітряних кульок в небо, хорове виконання держаного гімну України. Частування українського пива. Вдягання проведуть представники муніципальної влади Брюсселю. Екстер'єр „Manneken Pis” буде прикрашено українськими прапорами, квітами жовтих і синіх кольорів, повітряними кульками. Вздовж вулиць будуть розставлені українські прапороносці. Поряд з „Manneken Pis” буде встановлено імпровізовану трибуну для спілкування організатора  з пресою.  

13-30 Вітальне слово організатора, українських дипломатів і почесних гостей, спілкування з пресою, фотографування „Manneken Pis”. Одночасно відбуватиметься розповсюдження інформаційних матеріалів про Україну та жовто-блакитних стрічок.

14-15 Концерт українських колективів біля „Manneken Pis. Розповсюдження інформаційних матеріалів про Україну.

15-00 Народне гуляння й спілкування з українцями біля пам’ятника „Manneken Pis”. Розповсюдження матеріалів про Україну, про акцію і про спонсорів. Водночас - прийом орагнізатора для почесних гостей і спонсорів.

17-00 Святкове засідання українців в таверні „Manneken Pis” навпроти пам’ятника.

19-00 Святковий концерт для 200-400 українців в Брюсселі.

По завершенню святкової акції в Брюсселі заплановане урочисте прийняття Оргкомітету в Києві зі звітом про акцію та презентацією відеофільму про акцію.

Європейська Асоціація Українців (ЄАУ)це міжнародна неприбуткова, неурядова громадська організація з центральним офісом в Брюсселі та представництвами у Парижі, Страсбурзі, Мюнхені та Берліні.

Основна мета ЄАУ – забезпечення і представництво інтересів України та українців, які тимчасово або постійно проживають на території країн Європейського Союзу.

Пріоритетні завдання Асоціації: Підтримка та сприяння євроінтеграційного процесу України; Формування позитивного зовнішньополітичного іміджу України в Європейському Союзі; Сприяння постійному та ефективному діалогу української громадськості з Європейським Парламентом, Європейською Комісією, Європейськими національними органами влади та інституціями загальноєвропейського громадянського суспільства; Задоволення соціальних, економічних, політичних, культурних та духовних інтересів та потреб українців, які перебувають на території Європейського Союзу.

На сьогодні Європейська Асоціація Українців налагодила постійний діалог з інституціями Європейського Союзу. В співпраці з українськими партнерами Асоціація запланувала та готує круглі столи в Києві та Брюсселі з питань енергетики, транскордонної співпраці, проблем розвитку громадянського суспільства в ЄС та Україні. 

Пріоритетними для Європейської Асоціації Українців є питання активізації євроінтеграційних процесу України, посилення співпраці України та ЄС в сфері енергетичної безпеки, сприяння розвитку торговельних та економічних контактів, питання розвитку транспортного сполучення України та Європейського Союзу.
Асоціація підготувала та реалізує ряд заходів, спрямованих на презентацію невичерпного українського культурного спадку та популяризацію сучасного українського мистецтва в Європі.

ЄАУ прагне залучити до плiдної спiвпрацi українців, що мешкають за кордоном, постiйно налагоджуватиме взаємовигідні зв’язки з українськими громадами на територiї країн Євросоюзу. 

| Теги: Украина, день независимости, Брюссель, «Manneken Pis», бельгия | Рейтинг: 5.0/1
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0