Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Четверг
25.04.2024
09:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2017 » Май » 22 » НА 4 ТАВРІЙСЬКОМУ ТУРИСТИЧНОМУ КОНГРЕСІ
18:03
НА 4 ТАВРІЙСЬКОМУ ТУРИСТИЧНОМУ КОНГРЕСІ

На Херсонщині з 19 по 21 травня пройшов 4-й Таврійський туристичний конгрес.
Ініціаторами організації та проведення Таврійського туристичного конгресу стали ГС "Таврійський туристичний альянс”, ГО "Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад”, КП "Агенція регіонального розвитку” Новокаховської міської ради.

 

У заході взяли участь голова районної державної адміністрації Олександр Гомон, заступник начальника управління туризму та курортів, начальник відділу рекреаційно-курортних територій Тетяна Таранова, радник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Ігор Йосипенко, депутат обласної ради Віктор Деркач, директор Національного парку "Нижньодніпровський" Олексій Чачібая, заступник Новокаховського міського голови Володимир Сироватка, провідні спеціалісти в галузі туризму з різних регіонів України, представники туристичного бізнесу, керівники інвестиційних проектів, закладів відпочинку та оздоровлення Херсонщини, власники об’єктів сільського зеленого туризму - всього більше 100 осіб.
Перший день заходу пройшов в с. Веселому, Бериславського району. Чудова атмосфера гостинності панувала в винному шато князя Трубецького, яке зустрічало гостей конгресу: спеціалістів туристичної галузі з різних регіонів, представників турбізнесу, чиновників з районої та обласної держадміністрації різних областей України, співробітників заповідників, природних парків Херсонщини, керівників інвестиційних проектів. В програмі заходу були корисні презентації інноваційних проектів, обмін досвідом, робота демонстраційних та бізнес-майданчиків. Важливою частиною першого дня конгресу стало представлення туристичних продуктів природоохоронних територій Південної Таврії.
У своєму виступі Олександр Гомон зазначив: "Наш край має унікальні природні умови і потенціал для розвитку туристичної сфери. Бериславський район є найбагатшим у Херсонській області за кількістю пам'ятників археології, історії та архітектури - створює виняткові умови для розвитку науково-пізнавального туризму. Залишки давніх поселень, пізньоскіфських городищ, турецьких фортець Казикермен і Тягин, унікальні православні та лютеранські храми, поєднані з мальовничими скелястими берегами Каховського водосховища та зеленими плавнями, справляють на мандрівників незабутнє враження. Гордість району – "Виноробне господарство Князя Трубецького” в селі Веселе, єдине історичне шато в Україні, що сьогодні успішно продовжує виноробні традиції, закладені ще в 1896 році”.
Одразу по завершенню пленарної частини було розпочато роботу чотирьох тематичних секцій: "Туристичний продукт природоохоронни територій Південної Таврії та його промоція на ринку для розвитку внутрішнього та вїзного туризму”, "Майстер клас Андрія Баша”, "Презентація Асоціації шеф-поварів півдня України” та  "Діалог професіоналів: "Винний туризм – практика сьогодення та перспективи розвитку”. Винні та гастрономічні тури як туристичний продукт”.
Учасники конгресу працювали в конференц-залі виноробного господарства, в оточенні фотовиставок, художніх робіт учасників пленеру «Чорнянка FUTURUM», виставкових стендів заповідників Півдня України та творів майстрів народних ремесел. Цікавою складовою конгресу було проведення круглих столів з обговоренням напрямків розвитку туристичних заходів нової формації.
20 і 21 травня для учасників конгресу було проведено декілька презентаційно-рекламних турів з демонстрацією туристичних природоохоронних територій Херсонщини, екологічного та активного туризму, історико-культурної спадщини та фрагментів Таврійського винно-гастрономічного туру
Місцями локації стали: комплекс зеленого екологічного туризму «Козак», рибовідтворювальний комплекс та база відпочинку і рибальства «Сатурн і Ко», степові водоспади Херсонщини, яхт-клуб «Максім Марін»,садиба зеленого екологічного відпочинку «Золотий фазан», НПП «Олешківські піски» ті ін..
На базі зеленого туризму «Козак», яка є своєрідними «воротами» в нацпарк «Нижньодніпровський», його директор Олексій Чачібая представив інформаційний банер – візитну картку «Нижньодніпровського».
Далі, слідуючи за маршрутом конгресу, учасники змогли в реальних умовах оцінити і отримати незабутні враження від рекреаційно-туристичного потенціалу Херсонської області.

 

| Теги: развитие, регионы, новая каховка, 4 таврийский туристический конгрес, Туризм | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0