Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Суббота
20.04.2024
14:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2017 » Сентябрь » 5 » ОСІНЬ ВЕСІЛЬНА В ПИРОГОВІ
12:54
ОСІНЬ ВЕСІЛЬНА В ПИРОГОВІ

Восени після закінчення польових сільськогосподарських робіт розпочиналась весільна пора. Українське весілля – своєрідна народна драма з музикою, піснями, танцями, іграми та забавами. Це було не лише родинне свято, а й усієї громади. У весільних обрядах збереглися надзвичайно давні традиції у поєднанні з новими.

Національний музей народної архітектури та побуту України запрошує на свято «Осінь весільна», яке відбудеться  9 - 10 вересня 2017 року .

Відвідувачі музею зможуть познайомитись з побудовою весільного дійства, весільними чинами, весільною атрибутикою, послухати весльні пісні.

9 вересня на експозиції "Поділля" відбудеться відтворення весільного обряду з Теплицького району  Винничини. Народний аматорський колектив  "Берегиня" (с. Орлівка), аматорський колектив "Цвіт папороті" (с. Соболівка), фольклорний колектив "Родина" (с. Метанівка), фольклорний колектив "Вертута" (смт. Теплик) подарують для відвідувачів  незабутне, автентичне, яскраве українське весілля. 

На святі відвідувачам музею буде презентовано пілотний проект Міністерства  юстиції України "Шлюб за добу", відповідно якому молода пара може зареєструвати шлюб протягом одного дня.

Завдяки ГО "Українська асоціація інвілідів АТО" до святкового дійства долучаться ветерани АТО та їх наречені. Дане свято є надзвичайно позитивним методом психологічної реабілітації для наших воїнів.

Новинкою цьогорічного свята є справжній розпис та шлюб закоханої пари! Не пропустіть можливість побачити традиційне подільське весілля.

Початок свята о 13.00 

10 серпня 2017 року свято розпочнеться о 12.00 на експозиції "Середня Наддніпрянщина".

На свято запрошені фольклорні колективи з Житомирщини, Чернігівщини, Київщини, Хмельниччини, Черкащини. Вони відтворять весільні обряди: дівич-вечір, розплітання коси молодої, викуп молодої, даровизна, снідання, перезва та інші. У програмі також вивчення українських народних танців, які були частиною весілля: ойра, кроков’як, млин та інших. На експозиції „Сільський майдан”,  діятиме містечко майстрів.

Приходьте любі гості, чекаємо, не пожалкуєте!

- Їхати до музею від ст. М. Виставковий центр тролейбусом №11, або  на  маршрутці №496 від ст. м.Лук янівська 

| Теги: пирогово, Праздник, традиции, кредит в сбербанке на покупку автом, свадьба | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0