Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Четверг
25.04.2024
23:43
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2010 » Июнь » 22 » Підписано Меморандум благодійників України
09:27
Підписано Меморандум благодійників України
16 червня 2010 року в приміщенні готелю «Opera» найвпливовіші благодійні фонди України підписали «Меморандум благодійників України» на підтримку законопроектів «Про благодійництво та благодійні організації» (№6343) та «Про внесення змін до деяких законів України (щодо зменшення податкового навантаження на набувачів благодійної допомоги)» (№6344).

Під текстом Меморандуму поставили свій підпис керівники таких фондів: Фонд Східна Європа, Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України», Міжнародний фонд «Відродження», Фонд Віктора Пінчука, Фонд Олександра Фельдмана, Благодійний фонд «Україна 3000», Фонд Арсенія Яценюка «Open Ukraine», Фонд Олени Франчук «АнтиСНІД», Фонд Братів Кличків, Міжнародний благодійний фонд «Карітас Україна», Фонд Святослава Вакарчука «Люди Майбутнього».

Вперше найбільші благодійні фонди України об’єдналися задля спрощення реєстрації та адміністрування благодійних організацій; підвищення контролю благодійників за використанням наданої ними допомоги; запровадження нових інструментів благодійництва, а також зменшення податкового навантаження на отримувачів благодійної допомоги.

На церемонії підписання Меморандуму виступили також народні депутати Олександр Фельдман та Олеся Оробець, одні із суб’єктів подання законопроектів. Окрім них проекти законів підписали Юлія Новікова та Олег Зарубінський.

У своєму виступі пані Оробець зазначила: «оподаткування благодійної діяльності - немов податок на любов, податок на доброту, який є, напевно, найжорстокішим в нашій податковій системі. Політикам потрібно ще довго вчитися у благодійників служити людям. А допоки ми можемо самі послужити благодійникам. Просто зробивши так, щоб вони могли легше, швидше і більше творити добро через допомогу в просуванні законопроектів».

Олександр Фельдман виступав одразу в двох ролях: благодійника та народного депутата. Він звернувся до кожного потенційного благодійника, тобто до кожного громадянина України: «Дуже багато людей бояться займатися благодійністю. Їм здається, що благодійництво – це 100 мільйонів, це 100 автівок. Це не так! Благодійництво – це одна гривня, це добрий погляд, це хороша розмова, це моральна підтримка, це спроба якось допомогти людині». Також пан Олександр наголосив, що без участі ЗМІ, які формують настрій та погляд населення країни, розвиток благодійництва майже неможливий.

Анатолій Заболотний (директор Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України») запропонував інший підхід до розрахунку податку на благодійництво: «Ми завжди підтримуємо ініціативи, які дозволяють зробити сферу нашої діяльності прогресивною, відкритою та ефективною. Недосконалість існуючого законодавства відчуваємо гостро. Нещодавно ми провели операцію, яка коштувала 170 тисяч грн. Податок склав 30 тисяч грн. Ми можемо і надалі покривати такі суми. Але, якщо ми почнемо думати ширше, то 30 тисяч грн. – це 3 слухових апарати для дітей 5-6 років, яким дуже важливо чути цій світ. Або це 5 хворих на ДЦП дітей, які пройдуть лікувальний курс у спеціалізованій клініці. Або це 10 пенсіонерів, яким необхідна допомога з ліками. І це вже зовсім інша математика з абсолютно іншім результатом».

Всі підписанти та народні депутати висловили надію, що ВРУ залишить політичні суперечки та об’єднається для підтримки благодійництва.

Текст меморандуму буде надісланий голові ВРУ, голові Комітету з питань культури та духовності Яворівському.

До речі, після заходу стало відомо, що Комітет ВРУ з питань духовності та культури на своєму засіданні одностайно підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законів України (щодо зменшення податкового навантаження на набувачів благодійної допомоги)» (№6344 від 26.04.2010)


| Теги: фонд, благотворительность, меморандум | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Июнь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0