Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Суббота
20.04.2024
01:24
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2015 » Декабрь » 16 » РІЗДВЯНІ ЯРМАРКИ В БУДАПЕШТІ
16:59
РІЗДВЯНІ ЯРМАРКИ В БУДАПЕШТІ


Угорщина, як і вся Європа готується до найголовнішого свого свята: Різдва. Будапешт уже занурюється у пахощі апельсинів та кориці, барвисті вогники та загадковий присмерк – тобто, у вир Адвентських ярмарків. У центрі угорської столиці їх буде аж три: класичний, сімейний та модерний 

Перший і найстаріший – на площі Верешмарті – вже навіть відкрився. Він тішитиме нас до 6 січня 2016 року традиційним глінтвейном, особливими різдвяними сувенірами та суто угорськими гостро-дивами. Для цього на площі збудували гостро-терасу у 1200 м2 (!), куди запрошують до столу на гуляш із чорносливом, «скубаний бургер» з поросяти,  HUN-DOG, сандвіч за бараниною та кремом із смаженої паприки, смажений у качиному жирі гарбуз із пряним насінням, ковбасу з гусячої печінки… Втім, тут ми краще перейдемо до солодкого: марципанів, традиційних трубчастих калачів, різдвяних рулетів «бейглі» та штруделів, медових пряників (їх угорці теж мають за свій національний смаколик!).

… І навчають мистецтву випічки та прикрашання пряників дітей: по вихідних варто брати їх із собою на такі цікаві заняття. Дітки також вчитимуться робити різдвяні свічки, валяти повсть і навіть плести кошики. Може, вони захочуть зробити Вам подарунок власноруч?

Парк Мерії: зимовий фестиваль та різдвяний ярмарок «Адвент у Будапешті»         

Цей фестиваль триватиме з 21 листопада до 3 січня наступного року. Саме його ми вважаємо найбільш сімейним. Тут у Скляному павільйоні на родини чекають численні цікаві розваги, а також видовищні величезні інсталяції та найбільша ялинка Угорщини. І, звичайно, не обійдеться без частувань! Причому, з традиційними, сільськими стравами, що готуються прямо на очах у гостей, під акомпанемент народних мелодій.  Будуть і культурні програми – концерти, театральні вистави просто неба та цікаві розваги для дітей.

Площа Святого Іштвана: Свято Адвенту коло Базиліки, 27 листопада 2015 – 2 січня 2016 р.

Це, безперечно, наймодніше різдвяне велелюддя угорської столиці. Авжеж, його лаштунки – сама монументальна Базиліка Святого Іштвана. І не просто лаштунки, а велетенський екран, на якому довгими грудневими вечорами щопівгодини оживатимуть зворушливі різдвяні сюжети. Як і у попередні роки, на площі облаштують ковзанку і будуть ще й навчати катанню на ковзанах. Уся вулиця Зріні  буде віддана яткам з гарячими й ароматними смаколиками. На площі та поблизу неї розташовано чимало барів та винотек, і визначні дійові особи цієї справи ретельно готуються прищеплювати культуру споживання угорського вина гостям ярмарку. А що з їжею?  О, на цьому святі, від вулиці Шаш до площі Сечені, пануватимуть найпопулярніші у місті пересувні закусочні та ятки street food: ZingBurger, KolBice, BudDog, Paneer, MexKitchen, Balkán Grill, Beffaló Bill, DiVino, Korhely. Не чули? Саме час познайомитися – одразу почуватиметеся своїм серед столичної молоді.

І ще одне: 1 січня 2016 року всіх вперше чекають на великий новорічний День сочевиці. Що там буде? А от про це 2 січня спитаємо Вас!

Про усі ярмарки та інші події у Будапешті: http://www.budapestinfo.hu

| Теги: тур, Ярмарка, Венгрия, Будапешт, покупки, достопримечательность, Рождество, отдых | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Декабрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0