Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Суббота
20.04.2024
07:04
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2010 » Декабрь » 4 » Що нового на польських лижних курортах у сезоні 2010/2011
00:42
Що нового на польських лижних курортах у сезоні 2010/2011


Зима цього року, певне як завжди, принесе сюрпризи дорожнім службам… але польські лижні осередки підготувалися до неї старанно. Цього року, продовжуючи добру тенденцію, додатково почнуть працювати нові підйомники у польських горах.
Переглянемо та опишемо нові інвестиції, які були заплановані до реалізації у сезоні 2010/2011.
На початок про найголовнішу, найбільш очікувану лижниками. Йдеться про будівництво нового підйомника крісельного типу в Карконошах, на схилах гори Шреніци. Інвестори прогнозують його запуск у цьому сезоні. За повідомленнями Товариства Судети Ліфт, будова просувається згідно з графіком.
Новий підйомник названо «Карконош Експрес», і він буде найдовшим цього типу в Польщі. Його довжина становить 2393 м. Лижники піднімуться на гору за 8 хв. 30 сек. Нижня станція підйомника будується біля вже існуючої І секції підйомника на Шреніцу. Верхня станція – неподалік Свйонтечнего Каменя, вище розвилки лижних трас Лолобригіда та Снєжинка – перепад рівнів у цьому місці понад 500 м. За годину тут можуть піднятися 2 тисячі осіб! Це значить, що пропускна спроможність збільшиться у 4 рази.
До нового зимового сезону 2010/2011 також перебудовані наявні лижні траси. Лолобригіда, Снєжинка та ФІС (FIS) будуть поширені. Вже розширено нижню ділянку траси, що не використовувалася роками. На Халі Шреніцькій, на місці старого басейну, збудовано водосховище. Це власне вода із цього водосховища використовується у сніжних гарматах. Насніжуватиметься увесь спуск, на всій його довжині,  на Халі Шреніцькій. У наступаючому сезоні сніг із гармат буде також на трасах Лолобригіда, Снєжинка, Пухатек та ФІС.
У наступному сезоні досніженими будуть наступні, найвище розташовані ділянки СкайАрени Шреніца. А найголовніше – нова інвестиція не призведе до зростання цін на абонемент, власники вже запевнили, що тут буде дешевше, ніж у чеських Харрахові та Рокитніцах.
Тепер згадаємо про три інвестиції, що мали запрацювати ще у минулому сезоні, але через різні причини не були реалізованими. Однією з найбільших є інвестиція на схилах Магури Малостовської у Низькому Бескиді. У минулому році цей осередок отримав нових власників – Собєслава Засаду та Антонія Бара.
До цього часу у цьому місці діяли підйомники якірного типу (орчики), тому було прийнято рішення про зміну підйомника для збільшення пропускної здатності – встановлено сучасний крісельний підйомник на 4 особи виробництва Татрапому, що забезпечують підйом 2400 осіб на годину. Довжина підйомника перевищує 1 км (1070 м), а різниця рівнів тут 250 метрів. Нижня станція знаходиться у лісі, трохи вище села Маластів, верхня – на хребті Магури. Довжина лижної траси -  1400 м. Ціла інвестиція носить горду назву «Скай Парк Магура».
З Бескиду Низького переносимося до розташованого неподалік Тиліча. Окрім декількох орчикових підйомників, що діють при пансіонатах у центрі місцевості, все більшу популярність здобуває станція Топ-Скай на схилах гори Брадовєц. Перебудований лижний осередок та крісельний підйомник повинні запрацювати вже у грудні ц.р. Це трьохмісна кріселка фірми Пома. Довжина підйому становить 725 м, різниця рівнів – 145 м. Підйомник здатен підняти 1800 осіб на годину. Після перебудови лижного осередку тут можна буде скористатися вже згаданим крісельним підйомником, трьома – орчиковими та насолоджуватися катанням 4-ма кілометрами лижних трас. У планах – розбудова трас до 14 км.
Третя інвестиція, що мала бути закінчена ще у минулому році, крісельний підйомник у Чарней Гуже (Чорній Горі, цієї на Шпішу, а не в Судетах!). Вона славиться прекрасними краєвидами на Татри Літвінка. Цього року тут встановлено 4-місний крісельний підйомник фірми Doppelmayr. Пропускна здатність – 2400 осіб на годину. Довжина підйому – 1000 метрів, а освітлений спуск має перепад рівнів 180 м. З впевненістю можна сказати, що це буде добра альтернатива спускам на Бялці у розпал сезону, коли там буде забагато гостей.
З під Татр повертаємося в Бескиди – тут на перший план виходять інвестиції у Віслі. У минулому сезоні стартував крісельний підйомник у Новей Осадзє (Нова Осада), а у цьому році запустять новий – вже четвертий у даній місцевості – крісельний підйомник. Йдеться про розбудований лижний осередок у Віслі Малінці. До цього лижники користувалися подвійним орчиковим підйомником, біля якого завжди утворювалися великі черги. Тепер встановлено чотириосібний «диван», що піднімає на Цєнкув. Довжина підйому – 1 кілометр. Лижники всідають на «дивани» з рухомої розгоночної стрічки. На годину підйомником зможуть скористатися 2200 лижників. Не без значення є те, що, на відміну від орчикових підйомників, розташованих по середині схилу, цей підйомник розміщений з правого боку схилу, що дозволило провести роботи з його розширення та вигідно конфігурувати лижні траси. Окрім цього далі працюватимуть два підйомники «тарілкового» типу. Вісла стає справжнім лідером серед лижних курортів у Шльонському Бескиді.
Добру звістку для лижників має також лижний осередок на Явожині Криницькій. Цього року тут запрацює 4-місний підйомник типу «диван». Довжина підйому – 1100 метрів. Додатково осередок підготував нову лижну трасу № VI. Таким чином Явожина стане топовим лижним курортом Польщі.
Нижня станція нового крісельного підйомника знаходиться  біля гондольної станції, а верхня – на кінці траси № IV та V (біля перетину трас № I із трасою основного (гондольного )підйомника. Нова траса  штучно досніжуватиметься та освітлюватиметься.
Траса позначена червоним кольором і має характер сімейної типу. Підйомник оснащено рухомою доріжкою, що полегшує всідання. Пропускна спроможність підйомника – 2400 осіб на годину зі швидкістю 2,6 м/с. Пропускна спроможність всього лижного центру зросте на майже 14 тисяч лижників на годину, а довжина лижних трас - до 7 км.
Цього року розпочато будову лижного осередку на Кіцажу що у Північней. Плани інвесторів дуже амбітні. На площі понад 20 га будуть побудовані два крісельні підйомники та два орчикові. Найдовша лижна траса матиме довжину 1200 метрів. Нижня станція підйомника локалізується поблизу ж/д зупинки.
Таким чином польські лижні курорти у цьому сезоні 2010/2011 будуть оснащені шістьма новими підйомниками-кріселками, що є досить непоганим результат з огляду на триваючі довкола кризові часи.
| Теги: курорты, польша, Горные лыжи | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0