Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Вторник
23.04.2024
11:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2016 » Ноябрь » 25 » У КИЄВІ ПРОПОНУЮТЬ СТВОРИТИ АКРЕДИТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР ЕКСКУРСОВОДІВ
14:42
У КИЄВІ ПРОПОНУЮТЬ СТВОРИТИ АКРЕДИТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР ЕКСКУРСОВОДІВ

 

23 листопада у Києві у приміщенні Торгово-Промислової Палати України відбулася Міжнародна конференція «Досвід організації екскурсійної діяльності та створення дієвого механізму контролю за наданням якісних екскурсійних послуг».

Її спікерами стали як відомі практики екскурсійної діяльності в Україні – засновник і керівник проекту «Цікавий Київ» Арсеній Фінберг, заступник Голови Ліги екскурсоводів Києва Валентин Рєзніченко, так і міжнародні експерти – керівник проектів Вільнюського конвеншн бюро Вілма Даубарієне (Литва), начальник управління Малопольської туристичної організації Ельжбета Томчук-Мічка (Краків, Польща) та директор інформаційного бюро «Угорщина-туризм» в Україні Світлана Кабиш.

Начальник управління туризму Київської міської адміністрації Антон Тараненко у своєму виступі підняв гостру проблему щодо впорядкування  ринку екскурсійної діяльності. Зокрема, йдеться про легалізацію численних екскурсоводів, які пропонують екскурсії містом, які у багатьох випадках надають туристам не зовсім достовірну інформацію про історію міста та його історико-культурні пам»ятки. Управління туризму Київської міської адміністрації запропонувало для обговорення учасникам туристичного ринку нову модель впорядкування екскурсійної діяльності у столиці України - Акредитаційний центр екскурсоводів міста Києва. До нього мають увійти авторитетні представники шкіл гідів, екскурсійних бюро міста, вищих навчальних закладів, представників громадських організацій, а також представники управління туризму КМДА. 

Ідея з акредитацією гідів підтримали і учасники конференції. Засновник і керівник одного з найвпливовіших екскурсійних бюро столиці України Арсеній Фінберг зазначив, що потрібно ліцензувати не екскурсії, а саме гідів. На його думку, таким ліцензованим гідам потрібно надавати преференції щодо проведення екскурсій і на території національних музеїв, де зараз мають право їх проводити лише гіди цих закладів. Голова Асоціації туроператорів України Ігор Голубаха висловив думку, що політику щодо ліцензування екскурсійної діяльності вже на часі виробити і на загальнодержавному рівні, оскільки екскурсійна діяльність -   важливий елемент патріотичного виховання українців. Тому держава має опікуватися їх змістом і спрямуванням.

У резолюції учасники конференції підтримали ідею щодо обговорення принципів формування та діяльності Акредитаційного центру екскурсоводів м.Києва, а також ініціювали питання щодо створення робочої групи при Департаменті туризму і курортів Міністерства економічного розвитку щодо методології впровадження стандартів екскурсійної діяльності в Україні.        
 

| Теги: конференция, аккредитация, киев, Туризм, Экскурсовод | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0