Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Пятница
29.03.2024
12:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2010 » Декабрь » 4 » У Кракові розпочалася Різдвяна ярмарка
00:38
У Кракові розпочалася Різдвяна ярмарка

Понад 55 торгових кіосків та яток, що пропонують святкові прикраси, сувеніри, страви з гриля, вареники та різдвяні ласощі. А на додаток - Святий Миколай з Лапландії з іншими Миколаями-помічниками на мотоциклах, Хоровод Вертепів, хороводи колядників та спільне співання колядок із артистами з «Loch Camelot»… Це тільки деякі атракції, які будуть супроводжувати цьогорічні Різдвяні торги, що вже проходять на Головному Ринку міста Кракова. Урочистості триватимуть до 26 грудня.
Організований Різдвяний ярмарок  – це повернення до торговельних традицій краківського Головного Ринку. Торги (які здавна називали ярмарками) відбувалися на ринку впродовж століть. Сучасний Різдвяний ярмарок вже на постійно вписався в календар міських подій як головна туристична атракція в передріздвяний період.
Цього року торгівці пропонують свої товари у понад  55 кіосках та на ятках. Додатково встановлено чотири пункти харчування та чотири бочки з гарячим вином. Пропонується широка гама різдвяних продуктів – ялинкові прикраси та інші святкові декорації, вироби із кераміки, із дерева, вовни, сукна, артистичне скло, біжутерія і сувеніри на будь-який смак. Можна скуштувати страви з гриля, смачненьких вареників, запеченої картоплі та напитися галіцийського гжаньца (грінтвейн). Не забракне святкових ласощів: смажених горіхів у карамелі; виробів із шоколаду; марципанів та пряників.
Ярмарок також буде супроводжуватися іншими цікавими заходами. 2 грудня (12:00) під пам’ятником Адама Міцкевича на конкурсі зустрінуться автори різноманітних різдвяних вертепів. О 12:15 Хоровод Вертепів вирушить у бік  Головного Ринку. На ринковій сцені відбудеться презентація Вертепів та їхніх авторів (презентації будуть перекладатися на англійську мову). Потім відбудеться концерт колядок.
Наступного дня (3 грудня) буде представлено краківський дукат, що нагадує про легенду про вавельського смока(16:00). Краковом пройде похід ста Святих Миколаїв (організований молоддю Школи Харчової промисловості). Святі Миколаї вирушать з площі Яна Матейки, по дорозі відпочиваючи під пам’ятниками інших Миколаїв – Грюнвальдським, з фігурою Миколая Тронби, Миколая Коперника, Миколая Зиблікевича та заглянуть до ресторану Миколая Вєжинка. О 18:00 похід зупиниться біля Міської Адміністрації Кракова – тут відбудеться привітання зі Святим Миколаєм з Рован̒ємі, що у Лапландії, який прибуде до Кракова з 250 помічниками-мотоциклістами у костюмах Миколаїв. 5 грудня (15:00) вони виїдуть на Головний Ринок та допоможуть Святому Миколаєві роздати святкові подарунки дітям з дитячих будинків. Потім на сцені на Головному Ринку розпочнеться Миколайкова забава з виступами та іграми. У програмі передріздвяних заходів є також «різдвяна вистава Люцяна Ридля, у виконанні театральної трупи «ADALEX» (18 грудня, год. 18:00). Буде також можливість спільно із артистами з «Loch Camelot» співати колядки (19 грудня, год. 17:00) та побачити Хоровод колядників, у якому візьмуть участь 15 автентичних аматорських колядних груп. Ці групи зустрічаються (21 грудня, о. 14:30) під краківським Барбаканом. Пізніше хоровод пройде на ринкову сцену, де буде співати колядки разом з глядачами.
Організатором Різдвяної ярмарки у Кракові є Конгрегація Купців, Фонд Промоції Культури міста Кракова та фірма «Артім». Партнер заходів -  Міська Адміністрація Кракова.

| Теги: Ярмарка, Рождество, краков | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0