Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Четверг
25.04.2024
06:32
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2013 » Декабрь » 27 » У поїздах до Варшави запрацюють бібліотеки
04:38
У поїздах до Варшави запрацюють бібліотеки


26 грудня в поїздах «Південно-Західної залізниці» напрямку «Київ – Варшава – Київ» розпочався неординарний культурний проект «Книжкові мандри». Ініціатива Польського Інституту в Києві надала можливість пасажирам протягом місяця читати в дорозі твори українських письменників: Тані Малярчук, Наталки Сняданко, Сергія Жадана  та Тараса Прохаська. Усі четверо – лауреати престижної Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського, яку один раз на два роки вручає Польський Інститут у Києві. 

«Хто з нас не любить подорожувати потягом із книгою чи газетою в руках? Читати і розширювати горизонти уяви — найкраще заняття у довгій дорозі, — зауважив директор Польського Інституту у Києві, голова журі премії ім. Джозефа Конрада-Коженьовського-2013 Ярослав Ґодун. – Я, звісно ж, хочу подякувати Південно-Західній залізниці, за те, що її керівництво погодилося, аби книжки поїхали разом з пасажирами. Для Польського Інституту і Польської держави це дуже приємний та дружній крок, що заохочує до подальшого інтелектуально спілкування».
Книги з творами будуть розміщуватися у кожному купе та надаватися для користування безкоштовно. Додатковою родзинкою проекту стануть твори польських авторів у перекладі на українську, а також «польський» номер часопису «Критика», присвячений новим соціальним та мистецьким практикам у Польщі.

«Південно-Західна залізниця завжди з радістю підтримує подібні ініціативи, адже це не тільки приємний сюрприз для пасажирів, а й допомога розвитку вітчизняної літератури – сказав заступник начальника Південно-Західної залізниці Сергій Горілей. -  В наших пасажирських поїздах вже проводилися літературні читання, тож співпраця митців і залізничників поступово стає доброю традицією. Атмосфера подорожі залізницею, особливо у міжнародному сполученні, коли їхати потрібно багато часу, сама запрошує до читання. Тож ми сподіваємося, що такий  сервіс припаде до душі нашим пасажирам. Південно-Західна магістраль зі свого боку докладе всіх зусиль, аби така чудова акція пройшла вдало та сприяла укріпленню міжнародної співпраці,» - зауважив Сергій Васильович.

Генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький подякував Польському інституту за його нестандарту ініціативу, яка повинна підтримати інтерес читачів до вітчизняної літератури, що стає дедалі популярнішою.
      
«Те, що Укрзалізниця і Південно-Західна залізниця займаються цим питанням підтверджує –  українська книжка зараз знаходиться на підйомі. У нас в країні дійсно дуже мало книгарень і це єдине, що заважає нашим письменникам мати такі наклади, як у письменників в Польщі,» – пояснив Олександр Красовицький.

| Теги: библиотека, издательство, Варшава, путешествие, киев, Пассажир, Поезд, Железная дорога | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Декабрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0