Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Четверг
25.04.2024
13:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2012 » Апрель » 21 » Українська молодь визнала національну кухню
13:37
Українська молодь визнала національну кухню


Попри активну рекламу модних закордонних страв вітчизняна молодь добре знається на українській кухні. Молоді люди віком до 25 років – найактивніші учасники голосування за найкращу національну страву. Про це повідомили організатори Всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно!». Згідно з їхніми статистичними даними, 67 % тих, хто проголосував, − молоді люди віком 18-25 років.

Піца, бургери, суші – серед такого різноманіття наїдків закордонного походження українським стравам дуже легко відійти в забуття. Реклама і ресторанний бізнес, який спеціалізується на іноземній кухні, тільки посилюють конкуренцію українським стравам. Тому все частіше на столах сучасних українців з’являються паста, лазанья чи роли замість традиційних українських налисників, вареників і холодцю. Таким чином, Україна поступово втрачає свою самобутність і автентичність, виражену у кулінарних традиціях.

«Сьогодні ведеться активна пропаганда азіатської, європейської та інших іноземних кухонь, відтак традиційна українська втрачає свої позиції у рейтингу популярних. Тому одна з головних цілей Всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно!» − привернути увагу вітчизняної молоді до національних традицій, підвищити статус української кухні і максимально «повернути» українців до споживання вітчизняних продуктів і страв», − наголосив президент Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.

Статистика конкурсу «Смакуй, Країно!» показує, що все-таки надія є, і українська молодь знається на традиційній українській кухні та полюбляє її смакувати. Наразі на сайті конкурсу триває голосування за найкращу національну страву з-поміж десяти вибраних до національного меню України. За даними організаторів конкурсу, 67 % учасників голосування  - українці віком 18-25 років, вікової категорії 25-35 − 27 %.

«Така увага молоді до конкурсу «Смакуй, Країно!» та українських страв підтверджує, що ми на правильному шляху, і що українська кухня може стати найпопулярнішою серед українців. І так повинно бути, тому що кулінарні традиції – це невід’ємна частина національної культури, тому завдання кожного громадянина – шанувати та популяризувати їх», − підкреслив Алекс Ліссітса.

Щодо смаків української молоді, то, як показує конкурс «Смакуй, Країно!», сучасні українці схильні до вегетаріанства: молодь віком 18-25 років віддала найбільше голосів вареникам із капустою та грибами, а також дерунам (тертюхам)  традиційним (по майже 20 %), які обігнали сало та ковбасу домашню більше ніж удвічі. Щодо сала, то відоме як національний продукт, популярністю у молоді воно не користується. Сало з часником поки що отримало найменше голосів від вікової категорії 18-25 – 6%.

Нагадаємо, наразі продовжується голосування за найкращу національну страву України на сайті конкурсу «Смакуй, Країно!» www.taste-ukraine.com, яке триватиме до 20 травня 2012 року.




| Теги: Кухня, Украина, Голосование, ресторан, борщ | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 5
    Гостей: 5
    Пользователей: 0