Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Пятница
29.03.2024
03:56
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2010 » Декабрь » 4 » Вроцлав: смаки, запахи, подарунки та гірлянди до неба
00:30
Вроцлав: смаки, запахи, подарунки та гірлянди до неба

На вроцлавському ринку вже закінчився монтаж дерев’яних будиночків та святкових декорацій. 26 листопада стартував  Різдвяний ярмарок, що триватиме до самих свят Різдва Христового, тобто до 23 грудня.
Цьогорічний Різдвяний ярмарок буде винятковим. На вроцлавському Ринку будуть торгівці з Польщі, Чехії, Німеччини, Австрії, Голландії, Литви, Латвії та Угорщини. Вони привезли з собою регіональні продукти та ласощі, яких так на щодень немає у продажу. Часом, може, варто почекати рік, щоб купити литовський хліб із кмином, ковбасу із лося, смачненькі сири. Продаватиметься також багато ласощів, насамперед святкові пряники, іграшки, мистецькі, ювелірні вироби тощо. Все це в атмосфері радісного очікування свят, сімейних зустрічей та побачень з друзями, підготовки святкових презентів, у запаху горіхів, яблук, апельсинів та кориці. У Казковому лісі знову гоститимуть постаті відомих казкових персонажів, а наймолодші знову зможуть кружляти на кольорових каруселях.
Мешканці Вроцлава та гості дуже полюбили таку форму проведення вільного часу на свіжому повітрі. Не буде зимно, коли для розігріву випивається кухоль вроцлавського гжаньца (глінтвейну), обов’язково з керамічного кухля. Цього року скуштувати можна щось зовсім нове – їстівні каштани.
Наступною новинкою під час цієї ярмарки є рибні делікатеси з Долини Баричи. Короп завітає до Вроцлава під різними видами, між іншим – холодного та гарячого копчення. Короп вже століття тісно пов'язаний з польською різдвяною традицією. Це страва, яка є традиційною на столі у Святвечір. Не відомо, хто і коли привіз коропа до Польщі, але існує версія, що зробили це монахи-цистерці, які оселилися в Любйонжу у 1150 році. Найстарші збережені письмові згадки про цю рибу датуються XIII – XIV століттям. Це власне Цистерці створили в Долині Баричи перші ставки. Такий потяг до розведення риби пояснює факт часів раннього християнства, коли зобов’язували чисельні пости із суворою забороною споживання м’яса. Це власне короп збагачував монаше меню. Коропа можна приготувати на різний спосіб, у чому можна переконатися, відвідавши Різдвяну ярмарку на вроцлавському ринку.
А ще на ринку зустрінете Презентуся (чоловічка, що вручає подарунки). Розпізнати його можна за костюмом гнома: він має характеристичну шапочку та мішок, з якого висипаються подарунки. Це вроцлавський помічник Святого Миколая. Достатньо тричі торкнутися його шапочки, щоб збулися святкові мрії. Хіба що Ви були дуже неслухняними…
| Теги: Ярмарка, Рождество, Вроцлав | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0