Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Пятница
26.04.2024
01:32
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2017 » Апрель » 5 » ХЕРСОНЩИНА ТУРИСТИЧНА - ШЛЯХ ДО ВРАЖЕНЬ!
10:06
ХЕРСОНЩИНА ТУРИСТИЧНА - ШЛЯХ ДО ВРАЖЕНЬ!

 

Херсонщина — унікальна територія для туризму, відпочинку, оздоровлення -та рекреації. Це єдина з усіх областей України, що має вихід до двох морів - Чорного та Азовського.

Морське узбережжя в межах області простягається більше як на 200 кілометрів і має чудові піщані пляжі, розвинену відпочинкову інфраструктуру в 11 курортних населених пунктах. В області розвідано понад 70 родовищ цілющих мінеральних і термальних вод, лікувальних грязей, ропи соляних озер. Серед переваг херсонського краю: екологічно чиста Дельта Дніпра, найдовша піщана коса в світі - Арабатська стрілка, о.Бірючий, Кінбурнська та Тендрівська коса, найбільший в Європі безлюдний острів - Джарилгач, єдина в Європі природна пустеля - Олешківські піски, найбільший у світі рукотворний ліс - 100 тис. га. На Херсонщині близько 80 об'єктів природно-заповідного фонду, серед яких 2 всесвітньовідомих біосферних заповідника: Чорноморський та «Асканія-Нова». А справжніми туристичними перлинами краю є 4 національні природні парки: «Азово-Сиваський», «Олешківські піски», «Джарилгацький» та «Нижньодніпровський».

Окрім ресурсів, якими обдарувала Херсонщину природа, в області понад 5 тис. об’єктів історико- культурної спадщини, скіфські кургани, античні городища, залишки турецьких укріплень, козацькі хрести та храми. І все це лише незначна частина, що пропонує Херсонщина своїм гостям та вибагливим туристам. В області активно розвивається водний туризм, сільський зелений, винний, екологічний, історико-культурний. На Азовському та Чорноморському узбережжі працюють кілька дельфінаріїв. В Скадовському дельфінарії створено центр реабілітації, де проводиться дельфінотерапія для дітей із захворюваннями нервової системи. На Арабатській стрілці влітку цього року заплановано відкриття найбільшого в регіоні аквапарку «Оазис». На акваторії Дніпра в місті Нова Каховка сьогодні працюють 2 яхт-клуби європейського класу. В Олешківському районі діють 2 кінні клуби та запроваджується методика іпотерапй. Для прихильників винного туризму проведення дегустацій пропонує виноробне господарство князя П.М. Трубецького, дім марочних коньяків «Таврія», сімейна винарня «Курінь» та інші. На базі зеленого туризму «Дельта Дніпра» Білозерського району є всі можливості для рибалки, проводяться Міжнародні чемпіонати ловлі хижої рнби спінінгом з човна. Пізнати народні традиції та поринути в атмосферу стародавніх звичаїв гостинно запрошує етнографічно-екологічний музей під відкритим небом «Зелені Хутори Таврії», а театр під відкритим небом у самому серці Олешківського лісу запрошує подивитися база зеленого туризму «Чумацька криниця».

Привабливості області сприяє і насичений фестивальний календар Херсонщини - міжнародний фестиваль театральних прем’єр «Мельпомена Таврії», всеукраїнські етноекофестивалі «Купальські зорі», «Український кавун - солодке диво». «Таврійські хутори», «Чайний стан», фестиваль південного колориту, їжі та емоцій «Тишо-Тишо фест» та багато інших цікавих івент подій. Влітку цього року на узбережжі міста Скадовська планується відновити проведення Міжнародного акторського кінофестивалю «Стожари» та «Чорноморські ігри».

З кожним роком Херсонщину відвідують усе більше туристів, які прагнуть насолодитися унікальними природно-кліматичними умовами, відчути на собі лікувальні та оздоровчі властивості благодатної землі та скуштувати її екологічно чисті та смачні плоди. Понад 3,5 млн туристів відвідали Таврійський край у 2016 році, що на 25% більше, ніж у 2015 році. Більше 1000 об'єктів відпочинку та оздоровлення надають сьогодні послуги туристам, з них 49 дитячих оздоровниць, 56 садиб зеленого туризму, 51 готельний комплекс. Загальний ліжковий фонд понад 100 тис. місць. Ціни на відпочинок на Херсонщині найнижчі з-поміж усіх пляжних напрямків України.

В області до літнього турсезону буде значно покращено стан автошляхів, налагоджено ефективну систему залізничного сполучення, зокрема з іншими регіонами та країнами. З 14 квітня розпочнеться регулярне авіасполучення Київ-Херсон, яке здійснюватиме авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України”. В аеропорт «Херсон» також здійснюються щоденні авіарейси Стамбул-Херсон авіакомпанії «Turkish Airlines».

У квітні розпочнуться регулярні пасажирські перевезення та екскурсії по Дніпру, які здійснюватимуть судна компанії «Нібулон-експрес» за маршрутом Херсон — Гола Пристань - Нова Каховка - Херсон. В перспективі планується запуск морських пасажирських перевезень за маршрутом Скадовськ — Одеса — Скадовськ.

У сезоні-2017 Херсонщина дивуватиме найвибагливіших туристів принципово новими туристичними продуктами на будь який смак та для будь якої вікової категорії: захопливі подорожі на унікальний безлюдний острів Джа, Кінбурнську косу, кайтинг, яхтинг, байдарки, пустеля, водоспади, незаймані заповідні території, різноманітні гастротури. Кожен бажаючий цьогоріч матиме змогу у повній мірі спробувати Таврію на смак та зануритися в атмосферу «Херсон де Масон», відкрити для себе багато інших атракцій. Адже Херсонщина це не тільки море! Це справжній шлях до вражень!

Херсонщина приваблива цілий рік! Вона дарує своїм гостям силу, енергію, здоров’я та натхнення подорожувати з тим, кого любиш. Відкриваємо Херсонщину разом! Подорожуємо Україною!
 

| Теги: море, Херсон, отдых, Пустыня, путешествие, Туризм | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 3
    Гостей: 3
    Пользователей: 0