Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Вторник
30.04.2024
22:45
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2016 » Июнь » 22 » ПРО КАРТОПЛЮ І НЕ ТІЛЬКИ
23:19
ПРО КАРТОПЛЮ І НЕ ТІЛЬКИ

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) провело виїзний день для ЗМІ на демонстраційне господарство ТОВ «Агріко Україна». Журналісти ознайомилися з тим, як за підтримки USAID та його чотирьох партнерів, відбувається впровадження нових технологій для зміцнення малого і середнього агробізнесу та для загального розвитку сільського господарства.
 

У демонстраційному господарстві ТОВ «Агріко Україна» журналісти познайомилися як USAID сприяє підвищенню продуктивності роботи малих і середніх с/г виробників шляхом забезпечення їх доступу до високоякісного посівного матеріалу картоплі та проведення навчань з удосконалення виробництва. Очікується, що ці ресурси та навчання будуть доступними для понад 450 виробників, що дозволить їм підвищити врожаї на 30% та збільшити свої доходи від продажів продукції.

У своєму виступі Джон Пеннел заступник директора місії USAID в Україні, Білорусі і Молдові сказав:

В усіх куточках світу АМР США (USAID) долучається до співпраці з міжнародними та місцевими підприємцями з тим, щоб сприяти економічному розвитку через розвиток с/г. Такі партнерські стосунки важливі для поширення бачення та пріоритетів країни, особливо такої як Україна, яка буде у виграші від розширення надходжень прямих іноземних інвестицій. 
 

Мале та середнє с/г виробництво в Україні є основою її сільського господарства, важливою складовою економічної бази України. Проте, багато фермерських господарств залишаються малоефективними з огляду на застарілі технічні та агропромислові підходи у їх діяльності, обмежений доступу до кредитів та ринків збуту, незадовільну практику збереження урожаю та обмежені технічні можливості для йогу збору.
 

USAID переконане, що партнерські стосунки з приватним сектором можуть стати основою для більш ефективних та сталих результатів розвитку в Україні. 
 

Щоб реалізувати свій потенціал, с/г сектор України потребує більшої кількості малих та середніх с/г виробників, які б застосовували сучасні методи виробництва та технології. Проект USAID «Ініціатива створення агропромислових партнерств» є чудовим прикладом того, як організації, які займаються питаннями розвитку, приватний сектор та органи місцевої влади можуть успішно об’єднувати свої зусилля з користю для місцевих громад.
 

І дивлячись на те, що нам вдається зробити у рамках цієї ініціативи, я ще раз переконуюсь, що ДПП/РРР (англ.) є дієвим інструментом, який сприяє розвитку с/г сектора України. 
 

Ось уже рік як у рамках «Ініціативи створення агропромислових партнерств» успішно надається підтримка с/г виробникам з тим, щоб сприяти розвитку їх потужностей для збільшення високоякісних урожаїв, застосовуючи  при цьому новітні виробничі методи та технології. 
 

Саме «Ініціатива» демонструє малим та середнім с/г виробникам найкращі новітні підходи до с/г виробництва. Вона стала дієвим зразком того, що можна досягти у рамках ДПП.
 

Для прикладу візьмемо одного з партнерів «Ініціативи», товариство «Агріко», яке радо погодилось організувати сьогоднішню подію. Так от, «Агріко» надає технічну допомогу українським виробникам картоплі з питань: садження, обробки, збору урожаю та його зберігання. 
 

ТОВ «Агріко» серед лідерів постачальників посівного матеріалу картоплі і воно займає 50% ринку імпортного посівного матеріалу різних сортів картоплі. У результаті співпраці «Агріко» з «Ініціативою», це товариство розраховує на реалізацію 3 000 тон нового високоякісного посівного матеріалу різних сортів картоплі 450 малим та середнім с/г виробникам протягом діяльності цього проекту. 
 

Ми також співпрацюємо з компанією «Агробонус», яка забезпечує максимальний доступ с/г виробникам до аналізу стану грунтів, води і рослин, а також до дорадчих послуг. Сподіваємось, що більше ніж 1 435 малих і середніх виробників матимуть змогу отримувати дорадчі послуги з питань внесення добрив і управління виробництвом, що дасть їм змогу підвищити свої доходи на 30% завдяки зменшенню витрат та підвищенню урожайності.
 

У рамках «Ініціативи створення агропромислових партнерств» також співпрацюють: компанії «Данон», «Байєр» та Міжнародна фінансова корпорація, «Хейфер Інтернешинел», МБФ «Добробут громад» та інші міжнародні корпорації та громадські організації, які пропонують українським с/г виробникам найкращі методи та технології з тим, щоб забезпечити позиції України у якості світового с/г лідера. Дякую Вам за успішну діяльність Ваших партнерств протягом року, що минув, і сподіваюсь на подальші успіхи цього року.
 

USAID переконане, що ви закладаєте потужну основу, яка допоможе с/г сектору зміцнити українську економіку, забезпечити такий рівень добробуту українців на який вони заслуговують. Ми також вважаємо, що с/г сектор України має всі показники для того, щоб стати ключовим виробником с/г продукції та сприяти забезпеченню постачання продуктів харчування у всьому світі. 

 

 

| Теги: поле, USAID, выращивание, Агрико Украина, обучение, картофель | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0