Національний музей народної архітектури та побуту України запрошує киян та гостей міста на «Свято українських страв», яке відбудеться 30 червня – 1липня 2012р. з 12.00 години до 17. 00 години на «Співочому полі».
У програмі:
На «Співочому полі» широко будуть представлені традиційні страви: біля 10 видів борщу, 15 видів вареників, з різноманітною начинкою, млинці, гречаники - «кобещаники», деруни з грибами, сиром, м’ясом, різні види печені, картопля фарширована м’ясом тощо.
Корчма «Ярівці», ресторан «Тарас Бульба» і інші ресторани запропонують широкий асортимент української традиційної кухні. Ви зможете познайомитися з технологією приготування забутих страв, напоїв, наливок та записати втрачені рецепти.
На святі виступатимуть кращі аматорські фольклорні колективи України. Ви зможете взяти участь у різноманітних конкурсах: «Хто перший з’їсть борщ», «Хто швидше зліпить вареник», «Хто перший з’їсть вареники», «Відібрати потрібний набір овочів для борщу і їх нарізати». «Які страви готуються на Різдво?», «Які продукти кладуться на освячення у Великодній кошик?» «Назвати обов’язкові поминальні страви».
У ці літні дні Ви зможете гарно відпочити у Музеї, на фоні мальовничих краєвидів, взяти участь у народних гуляннях та конкурсах.
На першій експозиції «Наддніпрянщина» можна познайомитися з виставкою живопису у школі та виставкою кераміки в приміщенні Сільської управи.
|