Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Пятница
26.04.2024
10:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2017 » Сентябрь » 13 » 10 ТИСЯЧ СПОРТСМЕНІВ В INTERSPORT RUN UA 2017 ТА INTERSPORT FEST
06:26
10 ТИСЯЧ СПОРТСМЕНІВ В INTERSPORT RUN UA 2017 ТА INTERSPORT FEST

10 вересня у центрі Києва відбулись головні спортивні події місяця, присвячені Дню фізкультури і спорта – біговий захід INTERSPORT RUN UA 2017 та спортивний фестиваль INTERSPORT FEST. Олімпійські зірки, професійні спортсмени та тисячі любителів активного життя зібралися цього дня на Хрещатику і довели, що Київ - спортивне місто. 

Щорічний забіг INTERSPORT RUN UA 2017 проводиться вже втретє і цього року зібрав близько 6 000 бігунів під оплески десятків тисяч глядачів. Любителі бігу з усієї країни пробігли мальовничим маршрутом: історичним Хрещатиком, уздовж Європейської площі, Маріїнським парком, Арсенальною площею. Традиційно організатори пропонували учасникам забіг на дистанціях: 10, 5 та 2 км. 

Цього року відбулися командні забіги, серед яких INTERSPORT TEAMRUN 4х5 км – забіг команд з 4-х осіб на дистанції 5 км. Вперше в рамках INTERSPORT RUN UA відбувся яскравий сімейний забіг FAMILY RUN на дистанції 2 км, до якого долучилася рекордна кількість бігунів - 1237 учасників, серед яких були навіть батьки з дітьми у візочках. Жодних вікових обмежень на цій дистанції не було. FAMILY RUN разом з 6-річною донькою Міланою пробігла Ірина Ліщинська - срібна призерка Олімпійських Ігор у Пекіні та Чемпіонату світу в Осаці. 

“Жодного разу на дистанції ми не перейшли на крок. Пробігли разом 2 км - і почуваємо себе чудово”, - поділилась враженнями спортсменка. 

Тим часом наймолодші любителі бігу взяли участь у дитячих забігах. Маленькі спортсмени пробігли 500 м і 1000 м та отримали на фініші пам'ятну медаль і подарунки від партнерів заходу. Справила враження на глядачів семирічна Ніколь Князєва з Києва, яка поза конкурсом пробігла 10 км маршрутом головної дистанції INTERSPORT RUN UA 2017. Для Ніколь це не перші великі змагання. Ніколь - учасниця чемпіонату світу з воркауту у Дніпрі, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса у своїй віковій категорії. 

Переможцями головної дистанції (10 км) INTERSPORT RUN UA 2017 стали атлети з Івано-Франківська: 

Ігор Гелетій - серед чоловіків;

Валерія Зіненко - серед жінок.

Бігуни першими досягли фінішу з часом 32:01,9 хв. та 36:38,5 хв. відповідно. 

Протягом усієї дистанції головним конкурентом Ігоря був Руслан Савчук з Києва. Він довгий час зберігав однаковий темп з лідером, тримаючись поряд з ним до 9 км. На останньому спуску перед фінішем Ігор випередив Руслана та вирвався у лідери. В результаті, Савчук фінішував другим, програвши Ігорю всього 3 секунди. Час подолання дистанції Савчука - 32:04,9 хв. Третім з результатом 32:43,3 хв. фінішував киянин Вадим Рогозовський. 

Валерія Зіненко лідирувала на дистанції перші 2 км забігу, але далі киянки Вилисова та Бурковська наздогнали лідерку. Близько п’яти кілометрів жінки бігли рівно, утримуючи перевагу над переслідувачками, але за три кілометри до фінішу Зіненко прискорилася, змогла відірватися від суперниць та вже не відпустила свою перемогу. Вона виграла у Олени Бурковської більше, ніж півхвилини. А Тетяна Вилисова фінішувала третьою з результатом 37:41,9 хв.

Кожен фінішер головної дистанції (10 км) отримав пам'ятну медаль, а переможці - сертифікат мережі спортивних магазинів INTERSPORT на 10 000 гривень. 

Бігові змагання доступні кожному, незалежно від віку. Підтвердженням цього є участь у забігу 84-літнього Ерхарда Бадера з Берліну. Він став найдорослішим учасником INTERSPORT RUN UA 2017 і здолав 5 км з часом 40:17,4 хв. 

До спортивного свята також долучились українські зірки: співачки Настя Каменських (5 км), Санта Дімопулос (5 км), Анна Добриднєва (2 км), шоумен Артем Гагарін, телеведуча Анастасія Даугуле.

Окрім бігового заходу, у центрі міста пройшов масштабний спортивний фестиваль INTERSPORT FEST, який зібрав шанувальників спорту на більш ніж 20-ти різних локаціях - від фітнесу до важкої атлетики і екстремальних видів спорту. Під час фестивалю відбулись Чемпіонати Києва з хортингу та боксу серед чоловіків до 22 років. Тепер в українському боксі з'явилися імена нових чемпіонів: Ярослав Даньшин та Андрій Аркушов у ваговій категорії 91 кг вийшли у фінал. Імена інших фіналістів можна дізнатися на офіційному сайті Федерації боксу України.    

“Цього року у нас новий формат заходу. Ми додали фестивальну програму, об’єднали різні види спорту і зробили велике свято. Атмосфера дуже класна. Хочеться, щоб у Києва на День фізкультури та спорту було таке свято, яке презентує традиційні види спорту і ті, що динамічно розвиваються: кросфіт, хортинг, різноманітні фітнес напрямки. На такому святі перемога – не головне. Важливо отримувати насолоду від усього, що відбувається”, - відзначив генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

Фестиваль став великим святом здорового способу життя, де кожен міг продемонструвати свій хист та відкрити нові для себе напрямки у спорті. Цього дня пройшли відкриті змагання з баскетболу, вуличного футболу, кросфіту, брейк-денсу, street workout тощо. Для прихильників нових фітнес-напрямків організували майстер-класи з сайклінгу, TRX, Kangoo Jumps, провели заняття з йоги та stretching. Федерація важкої атлетики провела для своїх прихильників відкриту Олімпійську розминку з чемпіонками України: Єлизаветою Баєвою та Вікторією Шумійчук . В зоні відкритого лекторію видатні спортсмени України поділилися з гостями фестивалю порадами та історіями успіху. Надихали гостей: борець Жан Беленюк, легкоатлетка Ірина Ліщинська, кросфіт-спортсменка Оксана Оробець, айронмен Дмитро Стрижов, а також ведуча Анастасія Даугуле. 

“Ми гідно відзначили День фізкультури та спорту. Кожен отримав можливість в першу чергу перемогти себе. Саме таку ідею ми пропагуємо. Ми і надалі будемо підтримувати фестиваль та біговий захід. Я впевнений, що наступного року буде ще більше учасників. Сьогодні я з радістю підтримував молодих спортсменів, а переможцям побажав не зупинятися. Завжди є вершини, які ти вже подолав, і хочеться подолати знов, тому всім бажаю не зупинятися, бігти і перемагати”, - сказав заступник генерального директора компанії «Епіцентр К» Володимир Гончаров.

Зірковими ведучими свята були Макс Назаров та Саня Димов з радіостанції NRJ. Музичну атмосферу для учасників події забезпечила співачка та ведуча NRJ - MamaRika.  

Титульний партнер -  мережа спортивних магазинів INTERSPORT.

Генеральний партнер – мережа торговельних центрів «Епіцентр».

Організатор - Run Ukraine.
 

| Теги: INTERSPORT RUN UA 2017, Бег, INTERSPORT FEST, спорт, фестиваль, здоровье | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0