Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Понедельник
06.05.2024
17:21
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2022 » Июнь » 1 » КУДИ ПОЇХАТИ НЕПОДАЛІК ОДЕСИ
05:26
КУДИ ПОЇХАТИ НЕПОДАЛІК ОДЕСИ

Подорожувати Одещиною – це дізнаватися про культуру не лише української Бессарабії, але й болгарського, молдавського та румунського народів.

Це куштувати традиційні страви, смакувати сирами регіонального виробництва та запивати вином з місцевих виноградників. Це екскурс в історію декількох релігій завдяки різновиду храмів. Це відпочивати на березі Чорного моря, купатися в теплих лиманах, дивитися на птахів посеред Дунаю і Дністра та насолоджуватися рельєфною береговою лінією. 

Пропонуємо маршрути Одещиною для відпочинку, гастрономічного туризму та культурних відкриттів.


Кулевча – Сарата – Зоря – Татарбунари – Борисівка

Селище Кулевча популярне серед паломників. У Свято-Миколаївському храмі зберігається ікона Казанської Божої Матері, яку називають Кулевчанським дивом. Адже ікона прикрашена ліліями, цибулини яких проростають. Тобто ікона постійно квітне.

Наступна зупинка – смт Сарата, засноване у 1822 році римо-католицьким пастором Іґнацом Ліндлем. Також на території містечка проживали німецькі колоністи. Після себе вони залишили архітектурну пам’ятку – Лютеранську кірху (1840 року).

У радянські часи її зачинили, потім там працювали Будинок офіцерів та культури. За часів незалежності кірху реконструювали за кошти німецької громади.

У Сараті працює ресторан "Бесарабський дворик". Там подають традиційні бесарабські, сербські, болгарські, молдавські страви. 

Наступна зупинка – селище Зоря. Його історія розпочалась у часи російсько-турецької війни 1829 року. Тоді відбулося чергове масового переселення болгар у Бессарабію. Переселенці заснували поселення під назвою Камчик. У 1949 році його перейменували в Зорю.

Проїжджаючи вулицями селища можна побачити, як виглядають болгарські хати. Мешканці села розмовляють здебільшого болгарською мовою.

Щоби дізнатися більше про культуру місцевого населення, відвідайте музей болгарської культури.

Татарбунари – місто, розташоване над лиманом Сасик, що також входить в Національний природний парк "Тузловські лимани".

Головна туристична локація міста – сільська садиба зеленого туризму "У Меланки". Її власники – україно-німецька родина, які зберегли речі своїх родичів-колоністів. Вони розповідають про історію краю, влаштовують справжні українські застілля з танцями, піснями, тостами, а також бессарабською традиційною їжею та вином.

У селищі Борисівка біля джерела на березі лиману Сасик розташований Преображенський жіночий монастир.

Раніше це було популярне місце серед паломників, тому що там жив монах-відлюник, який лікував людей. Неподалік від монастиря розташований камінь з написом "Це межі Троянського валу" – кордону Римської імперії. Частина валу збереглась до наших днів.
 

| Теги: черное море, Зоря, Кулевча, Украина, Одесская область, сарата, Татарбунары | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Июнь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0