Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Понедельник
06.05.2024
12:42
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2022 » Июнь » 14 » КУДИ ПОЇХАТИ НЕПОДАЛІК ОДЕСИ
18:16
КУДИ ПОЇХАТИ НЕПОДАЛІК ОДЕСИ

Подорожувати Одещиною – це дізнаватися про культуру не лише української Бессарабії, але й болгарського, молдавського та румунського народів.

Це куштувати традиційні страви, смакувати сирами регіонального виробництва та запивати вином з місцевих виноградників. Це екскурс в історію декількох релігій завдяки різновиду храмів. Це відпочивати на березі Чорного моря, купатися в теплих лиманах, дивитися на птахів посеред Дунаю і Дністра та насолоджуватися рельєфною береговою лінією. 

Пропонуємо маршрути Одещиною для відпочинку, гастрономічного туризму та культурних відкриттів.

Струмок – Приморське – Вилкове

Вином славиться не лише Шабо та Таїрове, але й селище Струмок. 

Там працює родинна виноробня V.Petrov. Власники стверджують, що це перше в Україні органічне вино. Адже вони використовують лише спеціальні біопрепарати, які занесені в органічний реєстр.

У виноробні проводять дегустації. Також можна прогулятися територією виноградників та поїсти в місцевому кафе "Курган", де подають долму з виноградного листя.

Гастрономічний туризм на цьому не закінчується. У курортному містечку Приморське можна зупинитися на літній відпочинок. Проте сюди також слід приїхати заради дегустації традиційної бессарабської кухні та інжиру – популярного фрукта в місцевості.

В місцевому готелі "Бринзарня" можна не лише переночувати, але й відвідати майстер-клас з сироваріння та дегустацію класичної бринзи, з додаванням трав та витриману у вині. На території готелю росте інжир і живуть кози та баранчики. Також можна спробувати вино, канапки з солодким кремом з бринзи.

Остання зупинка невеличкого маршруту – місто Вилкове. Воно славиться численними каналами, проритими вздовж вулиць. Саме тому популярний засіб пересування серед місцевих та головна атракція для туристів – човни.

Можна орендувати човен та прогулятися дельтою Дунаю, відвідати нульовий кілометр (місце, де Дунай впадає в Чорне море) та Дунайський біосферний заповідник, де живуть білі пелікани та білохвості орлани. До речі, популярна розвага для туристів – bird-watching – спостереження за птахами.

Серед інших цікавих локацій:

Музей побуту ім. Шаронова, де зібрані старовинні речі місцевих жителів. Його заснував художник Олександр Шаронов. Усього в музеї є вісім залів з купою експонатів.

Місцевий порт, звідки розпочинається екскурсія дельтою.

Старообрядницькі церкви. "З трьох церков, які є у місті, дві – старообрядницькі. У неділю під час молитви можна потрапити до церкви і подивитися, чим вона відрізняється від православної. Просто так туди не пускають.
 

| Теги: Дунай, моере, старообрядческая церковь, Вилково, Одесская область | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Июнь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0