Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Воскресенье
05.05.2024
14:47
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2021 » Июнь » 1 » НАЗВАЛИ НАЙПОПУЛЯРНІШУ СЕРЕД УКРАЇНСЬКИХ ТУРИСТІВ КИЇВСЬКУ ЛОКАЦІЮ
21:28
НАЗВАЛИ НАЙПОПУЛЯРНІШУ СЕРЕД УКРАЇНСЬКИХ ТУРИСТІВ КИЇВСЬКУ ЛОКАЦІЮ

За результатами опитування, серед міських пам’яток України внутрішні туристи найбільше люблять Києво-Печерську Лавру.

За даними дослідження, більше половини респондентів (53,1%) планують провести відпустку в Україні і лише кожен десятий — виїхати за кордон. Серед тих, хто планує відпустку в Україні — 44,5% прагнуть відпочивати за межами своєї області. Решта планує відпочивати вдома або в межах своїх областей. Водночас, 42,2% дуже рідко або ніколи не подорожують країною, і це різко залежить від віку. Серед категорії 60+ 40% взагалі не подорожує.

Більше половини українців не планують відпустку цього року. І тут є пряма залежність від рівня добробуту респондентів: чим він вищий — тим більше планують відпочивати. Чим більше забезпечений респондент, тим більшою є для нього туристична привабливість України. З тих, хто планує відпочити, найбільше молоді.

Соціологія доводить — подорожі всередині країни затребувані. Але і показник більше 50% необхідно примножувати. Орієнтуючись в тому числі на напрямах, що менш популярні. Тут допоможуть розвиток інфраструктури і доріг. А програма «Велика Реставрація» сприятиме перезапуску ставлення до історії України, питанню ідентичності. І що важливо — розвитку туристичної інфраструктури, — зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, проєкт «Мандруй Україною» є своєрідним гідом, що спрощує подорожі країною і показує основні пам’ятки та місцевості, що варто відвідати і які можна об’єднати в одну поїздку на вихідних.

Найбільш поширений транспорт під час мандрівок для наших туристів — власне авто (33,1%), стільки — автобусами та маршрутками, і лише кожен п’ятий подорожує залізницею.

Найпопулярніший вид відпочинку серед українців — на природі (36,5%). При цьому 29,8% віддають перевагу пляжному, 27,7% — морському, 12,3% — у горах. Міський відпочинок складає 7,9%. Чоловіки віддають більше перевагу відпочинку на природі, а жінки — пляжному відпочинку.

Найпопулярніший серед регіонів туристичний напрям в Україні — Одещина (17,4%), далі йдуть Львівська, Київська, Івано-Франківська, Закарпатська, Запорізька, Дніпропетровська, Херсонська, Черкаська та Харківська. Найпопулярніший морський курорт — Затока, природній — Асканія-Нова, міський — Києво-Печерська Лавра та Старе місто Львова.

 

| Теги: Украина, Киево-Печерская Лавра, исследования, Туризм, популярное, отпуск | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Июнь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0