Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Пятница
26.04.2024
20:37
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2016 » Май » 5 » ЯК БОГИ КАНКАН ТАНЦЮВАЛИ
21:24
ЯК БОГИ КАНКАН ТАНЦЮВАЛИ


Національний академічний театр оперети за підтримки Французького інституту в Україні представив міжнародний проект "Віват, Оффенбах!"

Концерт був присвячений творчості видатного французького композитора Жака Оффенбаха - основоположника легкого жанру оперети. Уривки з чотирьох його творів прозвучали у виконанні солістів та оркестру Національної оперети під керівництвом французького диригента Філіппа Уї. Він є знавцем творчості композитора та засновником фестивалю Оффенбаха в місті Етрета (Франція). 

Філіпп Уї приїхав у Київ за декілька днів до вистави, до того часу репетиції проводилися під керівництвом українського диригента Оксани Мадараш. Філіп Уї відзначив, що йому і раніше доводилося співпрацювати з жінками-диригентами, але "не такими талановитими, як пані Мадараш", - підкреслив пан Уї під час прес-конференції. У відповідь Оксана Мадараш сказала, що вона з українським колективом намагалася зробити роботу "стильно і по-французьки". 

Підготовка до вистави розпочалася задовго до вистави. "Уже зараз ми готуємо спектаклі на 2017 рік, тож можна зрозуміти, що робота з проектом розпочалася заздалегідь, - розказав Богдан Струтинський, художній керівник театру. - Безпосередні репетиції тривали два місяці. Це дуже велика честь для нашого театру, ми конкурували за право реалізувати цей проект."

Основні труднощі під час репетицій були мовного характеру, адже вистава йде мовою оригіналу. "Все ж таки наші артисти не так досконало володіють французькою, нам дуже доміг перекладач з Французького інституту", - відзначив Струтинський.

Більшість номерів стали музичними прем'єрами. У програмі прозвучали фрагменти з популярних опер-буф "Прекрасна Єлена", "Паризьке життя", опери-феєрії "Орфей у Пеклі" та загадкової опери "Казки Гофмана". Свого часу Оффенбах запропонував публіці досить зухвале втілення античних історій, популярних у 19 столітті, звівши їх до звично-буденних. Так у його творах Боги Олімпу танцюють канкан, а Орфей перетворюється на директора консерваторії, щасливого тим, що позбавився дружини. Таке незвичне трактування збирало повні зали за часів Оффенбаха. Його яскрава, оптимістична музика актуальна і сьогодні, адже вільні місця у опереті були відсутні.

| Теги: проект, театр оперетты, Оффенбах, концерт, премьера, киев | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
«  Май 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0