Станислав Власенко
Главная | | Регистрация | Вход
Пятница
26.04.2024
16:58
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2011 » Октябрь » 11 » Шоу-бізнес допоможе екології в Україні
00:53
Шоу-бізнес допоможе екології в Україні


Креативне агентство «Майстерня світлих ідей/Bright ideas studio» www.idddeas.com (Київ) спрямує свої зусилля на пробудження еко-свідомості українців, заручившись підтримкою відомих музикантів та інших  представників культурної еліти. Про це повідомив виконавчий директор «Bright ideas studio» Андрій Слабінський.

Першою вдалою спробою став проект ecoPlanet Avatar, реалізований в рамках 9-го щорічного фестивалю «Джаз Коктебелю» разом з командою «Зелений пакет» (проект ОБСЄ в Україні), посольством США та компанією Тетра Пак. Ідея максимально відповідала потребам Криму, де результатом стихійного розвитку туризму останніх десятиріч стало неконтрольоване зростання відходів, погіршення якості морської та питної води.

«З року в рік проводячи фестиваль «Джаз Коктебель», ми були глибоко стурбовані не завжди адекватним сприйняттям питань глобальної зміни клімату та забруднення навколишнього середовища з боку влади, бізнесу та суспільства. Тематичні RecycleArt проекти і соціальні активності ecoPlanet Avatar допомагають десяткам тисяч людей замислитися та змінити своє ставлення до себе, оточуючих людей і світу. Зважаючи на успіх проекту ми продовжимо розробку арт-проектів на підтримку екології, які б допомогли українцям підвищити рівень еко-свідомості», - зазначив Андрій Слабінський. 

До проведення фестивалю було проведено конкурс дизайнерів на створення еко-плакату, а також національний фотоконкурс «Зеленим бути модно! Здивуй своїм еко-стилем». В якості подарунків усім акредитованим журналістам (більше 100 чол.), артистам, переможцям конкурсів, та волонтерам фестивалю було запропоновано корисні сувеніри, зокрема блокноти та ручки з переробленої упаковки.

З найбільш відомими артистами були проведені інтервью, а їх самих залучено до участі в «зелених» активностях впродовж фестивалю та розповідей про свою позицію у питаннях екології. З свідченням Аліни Орлової, молодіжного куміра з Литви, у її країні не більше року назад сталися революційні зміни у суспільній еко-свідомості. Тому вже зараз, наприклад,  у жодному супермаркеті більше не запропонують полієтиленові пакети. З огляду на европейській вибір українців, нам доведеться недовго очікувати і, напевно, саме молодь буде рушійною силою глобального руху до гармонії з природою в Україні. 

Наступний подібний проект «Bright ideas studio» обіцяє реалізувати невдовзі у Києві. Цього разу залучать рок-музикантів з числа тих, хто приїжджає до України у рамках великих європейських турне.

| Теги: джаз, экология, фестиваль, Коктебель | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
RSS

Подписка на новости от Станислава Власенко по Email

Поиск
Календарь
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0